Апсурдно је да посланик одлучује о другом посланику

– Апсурдно је да један посланик одлучује о раду другог посланика. Ако је народ бирао посланика, онда ће тај исти народ да одлучује о томе како неко ради, односно да ли је то што ради добро или лоше, и оцјену за рад му дати на изборима. То се односи и на посланике на нивоу Републике Српске и на оне у Парламенту БиХ – истакао је Шешић.

Република Српска 15.03.2020 | 12:12
Апсурдно је да посланик одлучује о другом посланику

Не може посланик да оцјењује рад другог посланика већ то ради народ на изборима, рекао је за Српскаинфо посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић коментаришући један од прекјучерашњих закључака Извршног комитета СНСД, а у којем стоји да парламент треба да „расправља о дјеловањима СДС и ПДП, који су мимо закључака НСРС од 17. фебруара ове године“.

– СНСД је закључио да посланици СДС и ПДП, заједно са СДА, чине бошњачки блок којима извршавају налоге СДА. Извршни комитет СНСД сматра да због тога, о раду посланика СДС и ПДП, треба да расправља Народна скупштина Српске – рекао је лидер СНСД Милорад Додик.

Шешић одговара да је закључак апсурдан, јер је народ бирао посланике, а не страначки комитети, власт или неко трећи.

– Апсурдно је да један посланик одлучује о раду другог посланика. Ако је народ бирао посланика, онда ће тај исти народ да одлучује о томе како неко ради, односно да ли је то што ради добро или лоше, и оцјену за рад му дати на изборима. То се односи и на посланике на нивоу Републике Српске и на оне у Парламенту БиХ – истакао је Шешић.

Додаје да је очито дошло до замјене теза јер је СНСД у власти, односно у коалицији са СДА и ХДЗ на нивоу БиХ, те да самим тим све недоумице и расколе треба да ријеши унутар те коалиције.

С друге стране, посланик ПДП у парламенту Српске Игор Црнадак истиче да је Додик очито заборавио шта пише у закључцима које помиње.

– Тамо лијепо пише да ће Додик поднијети извјештај НСРС 60 дана након наведене сједнице. Тачније, извјештај требају поднијети представници Српске у заједничким институцијама, а како је Додик највиши представник, онда ће највјероватније он поднијети тај извјештај. Чекамо тај извјештај како би видјели шта се дешавало са испуњавањем закључака са те НСРС и какво је уопште тренутно стање – каже Црнадак.

Наводи да се извјештај треба односити на договор који су имали у НСРС. То шта је ко појединачно радио, која странка или појединац, како истиче Црнадак, и о томе је ПДП увијек расположен да разговара.

– Али, прво треба да видимо расправу о томе шта је власт урадила на томе да спроведе закључке који су донесени на наведеној сједници НСРС – поручио је Црнадак.

(Српскаинфо) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Јое

15.03.2020 12:04

Ова Скупстина се само бави сама собом и неколицином посланика (сака јада) које (јос) нису успјели купити,и ницим висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.03.2020 12:28

Кад цете ви у СДС И ПДП схватит једно да ви у сарајеву нерадите против Милорада Додика него радите против рс И србског народа

Name

РеПеро

15.03.2020 13:08

Е мој Перо,имас оци-а не видис,имас уси-а не цујес,имас мозак (ваљда)-а не размисљас,док ти схватис ста Додик ради РС висе неце ни постојати.

Name

ЗАЛОСНО

15.03.2020 13:12

ЗНАЦИ АКО ЈЕ ПОСЛАНИК МОЗЕ ДА РАДИ СТА ХОЦЕ

Name

атеист

15.03.2020 13:27

Код секти и националиста мозе све ако су они у питању јер им нема ко да стане на реп све је контаминирано

Name

Ре Јое

15.03.2020 13:34

Не дај боже да купује такве, далеко им куца била, тек тад би пропао СНСД.

Name

ВРС

15.03.2020 13:50

Само је то тако, народ бира , а не бурле и његова секта!!! Сад на овим изборима ће мо показати како ради опозиција, а како ти који си нас увео у злочиначки нато!!! Права ствар се десила , ланац превара на изборима је прекинут, а паметни су кренули од главе!!! Нема више крађе ни преваре!!!

Name

Еееее

15.03.2020 14:00

Мој перо па ко ради??! Ко потписа АНП??? Ко издаде Српски народ и Српске интересе, што то некажеш!!! Боли га што нема више крађе гласова, што је изгубио срество манипулације, па Срби су дошли на та мјеста на којима ови већ одавно нису требала ни бити!!! Ако ти несматраш само оне који гласају за секту да су “Срби”!!! Отријезни се читај мало, немој да неко управља твојим мозгом, немој слушати само ртрс који је нај кривљи за ове подијеле, а и ту је бурлин човијек главни и одговорни, али мислим да ће се и ртрс брзо вратити Српском народу!!!

Name

борац

15.03.2020 12:31

Скупстина је обицна пијаца боље рецено бувљак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј !

15.03.2020 12:58

Изврсни комитет , мајко мила ста нас све неце снаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

15.03.2020 13:18

Про отвори очи, ако ниси бот. Власт те увела у НАТО, нерјешена убиства, пензије нај мање у ширем региону,запошљавање страначко, тендери породични, нод доктора неможеш без пара, сваки дан нова лаж, итд. Па весо био ко овдје ради прорив народа, а ко је био уз народ када се је крварило и црнина облачила. Нека ти је господ у помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За пера

15.03.2020 13:24

Ајде перо не трабуњај.Кад је снсд у коалицијо са сда и хдз,то је добро,ако нису они већ неко други то је одмај издаја.Шта још треба да ураде ови из снсд на штету нас срба.Много тога ду урадили,а ти пишеш тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.03.2020 13:29

"Апсурдно је да један посланик одлучује о раду другог посланика", хахахахаха, зна ли Шешић ста је уопште хтио да каже. У пословнику је и до сада писало да ако неко рекламира повреду пословника да након тога предсједник скупштине даје образложење да ли је дошло до повреде пословника, да ако онај ко је рекламирао повреду није задовољан са одговором предсједника скупштине да може тражити да се скупштина изјасни гласањем да ли је дошло до повреде пословника. Према томе шта је сад ново у пословнику ако ће и даље коначну ријеч имати скупштина о томе да ли је дошло до кршења пословника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

15.03.2020 14:26

Кад се ботови огласе и поцну са коментарима, залосно је да залосније не мозе бити. Они само стите секту и водју. Мозак као у кокоски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

15.03.2020 15:39

И ја закљуцујем да Петриц није радио као професионалац, вец је све одлуке доносио у интересу владајуце структуре заједно са осталим цлановима ЦИК- а. Покусај крадје избора у Теслицу и нико јос није одговарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Перо

15.03.2020 17:28

Е мој Перо јел има неко да висе ради против Републике Српске од Додика и снсд. Све су ојадили и покрали да даље нема. Сто прије оде са власти то боље. Било ко би боље водио РС од Додика и осталих кримоса(Зељка, нејаки Радован, Спирке, Клосарац, Лукац) све сколован кадар за покрасти и унистити.

ОДГОВОРИТЕ