Apsurdno je da poslanik odlučuje o drugom poslaniku

– Apsurdno je da jedan poslanik odlučuje o radu drugog poslanika. Ako je narod birao poslanika, onda će taj isti narod da odlučuje o tome kako neko radi, odnosno da li je to što radi dobro ili loše, i ocjenu za rad mu dati na izborima. To se odnosi i na poslanike na nivou Republike Srpske i na one u Parlamentu BiH – istakao je Šešić.

Republika Srpska 15.03.2020 | 12:12
Apsurdno je da poslanik odlučuje o drugom poslaniku

Ne može poslanik da ocjenjuje rad drugog poslanika već to radi narod na izborima, rekao je za Srpskainfo poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić komentarišući jedan od prekjučerašnjih zaključaka Izvršnog komiteta SNSD, a u kojem stoji da parlament treba da „raspravlja o djelovanjima SDS i PDP, koji su mimo zaključaka NSRS od 17. februara ove godine“.

– SNSD je zaključio da poslanici SDS i PDP, zajedno sa SDA, čine bošnjački blok kojima izvršavaju naloge SDA. Izvršni komitet SNSD smatra da zbog toga, o radu poslanika SDS i PDP, treba da raspravlja Narodna skupština Srpske – rekao je lider SNSD Milorad Dodik.

Šešić odgovara da je zaključak apsurdan, jer je narod birao poslanike, a ne stranački komiteti, vlast ili neko treći.

– Apsurdno je da jedan poslanik odlučuje o radu drugog poslanika. Ako je narod birao poslanika, onda će taj isti narod da odlučuje o tome kako neko radi, odnosno da li je to što radi dobro ili loše, i ocjenu za rad mu dati na izborima. To se odnosi i na poslanike na nivou Republike Srpske i na one u Parlamentu BiH – istakao je Šešić.

Dodaje da je očito došlo do zamjene teza jer je SNSD u vlasti, odnosno u koaliciji sa SDA i HDZ na nivou BiH, te da samim tim sve nedoumice i raskole treba da riješi unutar te koalicije.

S druge strane, poslanik PDP u parlamentu Srpske Igor Crnadak ističe da je Dodik očito zaboravio šta piše u zaključcima koje pominje.

– Tamo lijepo piše da će Dodik podnijeti izvještaj NSRS 60 dana nakon navedene sjednice. Tačnije, izvještaj trebaju podnijeti predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama, a kako je Dodik najviši predstavnik, onda će najvjerovatnije on podnijeti taj izvještaj. Čekamo taj izvještaj kako bi vidjeli šta se dešavalo sa ispunjavanjem zaključaka sa te NSRS i kakvo je uopšte trenutno stanje – kaže Crnadak.

Navodi da se izvještaj treba odnositi na dogovor koji su imali u NSRS. To šta je ko pojedinačno radio, koja stranka ili pojedinac, kako ističe Crnadak, i o tome je PDP uvijek raspoložen da razgovara.

– Ali, prvo treba da vidimo raspravu o tome šta je vlast uradila na tome da sprovede zaključke koji su doneseni na navedenoj sjednici NSRS – poručio je Crnadak.

(Srpskainfo) 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Joe

15.03.2020 12:04

Ova Skupstina se samo bavi sama sobom i nekolicinom poslanika (saka jada) koje (jos) nisu uspjeli kupiti,i nicim vise.

ODGOVORITE
Name

Pero

15.03.2020 12:28

Kad cete vi u SDS I PDP shvatit jedno da vi u sarajevu neradite protiv Milorada Dodika nego radite protiv rs I srbskog naroda

Name

RePero

15.03.2020 13:08

E moj Pero,imas oci-a ne vidis,imas usi-a ne cujes,imas mozak (valjda)-a ne razmisljas,dok ti shvatis sta Dodik radi RS vise nece ni postojati.

Name

ZALOSNO

15.03.2020 13:12

ZNACI AKO JE POSLANIK MOZE DA RADI STA HOCE

Name

ateist

15.03.2020 13:27

Kod sekti i nacionalista moze sve ako su oni u pitanju jer im nema ko da stane na rep sve je kontaminirano

Name

Re Joe

15.03.2020 13:34

Ne daj bože da kupuje takve, daleko im kuca bila, tek tad bi propao SNSD.

Name

ВРС

15.03.2020 13:50

Само је то тако, народ бира , а не бурле и његова секта!!! Сад на овим изборима ће мо показати како ради опозиција, а како ти који си нас увео у злочиначки нато!!! Права ствар се десила , ланац превара на изборима је прекинут, а паметни су кренули од главе!!! Нема више крађе ни преваре!!!

Name

Еееее

15.03.2020 14:00

Мој перо па ко ради??! Ко потписа АНП??? Ко издаде Српски народ и Српске интересе, што то некажеш!!! Боли га што нема више крађе гласова, што је изгубио срество манипулације, па Срби су дошли на та мјеста на којима ови већ одавно нису требала ни бити!!! Ако ти несматраш само оне који гласају за секту да су “Срби”!!! Отријезни се читај мало, немој да неко управља твојим мозгом, немој слушати само ртрс који је нај кривљи за ове подијеле, а и ту је бурлин човијек главни и одговорни, али мислим да ће се и ртрс брзо вратити Српском народу!!!

Name

borac

15.03.2020 12:31

Skupstina je obicna pijaca bolje receno buvljak.

ODGOVORITE
Name

Cuj !

15.03.2020 12:58

Izvrsni komitet , majko mila sta nas sve nece snaci.

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

15.03.2020 13:18

Pro otvori oči, ako nisi bot. Vlast te uvela u NATO, nerješena ubistva, penzije naj manje u širem regionu,zapošljavanje stranačko, tenderi porodični, nod doktora nemožeš bez para, svaki dan nova laž, itd. Pa veso bio ko ovdje radi proriv naroda, a ko je bio uz narod kada se je krvarilo i crnina oblačila. Neka ti je gospod u pomoći.

ODGOVORITE
Name

За пера

15.03.2020 13:24

Ајде перо не трабуњај.Кад је снсд у коалицијо са сда и хдз,то је добро,ако нису они већ неко други то је одмај издаја.Шта још треба да ураде ови из снсд на штету нас срба.Много тога ду урадили,а ти пишеш тако.

ODGOVORITE
Name

Milan

15.03.2020 13:29

"Apsurdno je da jedan poslanik odlučuje o radu drugog poslanika", hahahahaha, zna li Šešić sta je uopšte htio da kaže. U poslovniku je i do sada pisalo da ako neko reklamira povredu poslovnika da nakon toga predsjednik skupštine daje obrazloženje da li je došlo do povrede poslovnika, da ako onaj ko je reklamirao povredu nije zadovoljan sa odgovorom predsjednika skupštine da može tražiti da se skupština izjasni glasanjem da li je došlo do povrede poslovnika. Prema tome šta je sad novo u poslovniku ako će i dalje konačnu riječ imati skupština o tome da li je došlo do kršenja poslovnika.

ODGOVORITE
Name

Xx

15.03.2020 14:26

Kad se botovi oglase i pocnu sa komentarima, zalosno je da zalosnije ne moze biti. Oni samo stite sektu i vodju. Mozak kao u kokoski.

ODGOVORITE
Name

Ja

15.03.2020 15:39

I ja zakljucujem da Petric nije radio kao profesionalac, vec je sve odluke donosio u interesu vladajuce strukture zajedno sa ostalim clanovima CIK- a. Pokusaj kradje izbora u Teslicu i niko jos nije odgovarao.

ODGOVORITE
Name

Za Pero

15.03.2020 17:28

E moj Pero jel ima neko da vise radi protiv Republike Srpske od Dodika i snsd. Sve su ojadili i pokrali da dalje nema. Sto prije ode sa vlasti to bolje. Bilo ko bi bolje vodio RS od Dodika i ostalih krimosa(Zeljka, nejaki Radovan, Spirke, Klosarac, Lukac) sve skolovan kadar za pokrasti i unistiti.

ODGOVORITE