Америка укинула финансијску помоћ Косову због такси

Агенција америчке владе "Миленијум Челенџ Корпорејшн" (МЦЦ) саопштила је да ће обуставити програме економског развоја на Косову док Приштина не укине таксе на робу из централне Србије.

Свијет 13.03.2020 | 22:00
Америка укинула финансијску помоћ Косову због такси

"Позиција Сједињених Америчких Држава по питању косовских такси на робу из Србије је јасна. Укидање тих такси ће побољшати косовску привреду и помоћи да се смањи сиромаштво кроз економски раст", наводи се у саопштењу ове америчке агенције.

Све док се не реши питање косовских такси, МЦЦ истиче да ће паузирати примену почетка свог програма и развој предложеног компактног програма на Косову.

"Одлука да се настави са програмима МЦЦ заснива се на акцијама косовске владе", наводи се у саопштењу америчке агенције. "МЦ Ц се нада да ће косовска влада изабрати да реши брзо ово питање такси како би се наставило са програмима МЦЦ. Чим се донесе одлука о томе, МЦЦ ће наставити са радом", наводи се у саопштењу.

У борду који чини девет директора МЦЦ налазе се државни секретар Мајк Помпео, као председавајући, министар финансија Стивен Минучин, као и извршни директор Шон Кернкрос. Приштински медији објавили су раније да ће САД обуставити 200 милиона евра вредне инвестиције, што је први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на производе из БиХ и централне Србије.

(Курир.рс) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дингил

13.03.2020 21:36

Ахахааххахахахаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО НАРОД КАЗЕ

13.03.2020 23:51

"Сто је баби мило то се баби снило".

Name

Аполо 11

14.03.2020 04:49

Види Америка да њихово чедо измиче контроли. Е Шиптари па затварање државе не доноси ником добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ело

14.03.2020 09:33

Још мало и биће пуштени низ воду.Тако то ради Америка са "моћним" савезницима.Тако су прошле све владе Ирака,Авганистана,Либије итд.које су подржане од њих.Моћни цијене јаке.Опет ће овдје на Балкану уважавати само Србију.То је ипак једна од ријетких држава која је показалу снагу и храброст на толику свјетску силу,то не може свака држава или квази држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахахха

14.03.2020 14:06

Ахаххахаха Србија показала храброст ахаххахаха какви митомани...увијек крали и гледали у тудје двористе а храбри само у омјеру 10:1 у њихову корист.

Name

Солана

14.03.2020 17:25

Ааааааааххааааааааа смешно

ОДГОВОРИТЕ