Наредне седмице избор предсједника ЦИК-а БиХ

 Наредне седмице требало би да буде одржан састанак чланова Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ како би био изабран предсједник ове комисије између новоизабраних чланова Јована Калабе и Вање Бјелице Прутине јер је досадашњи предсједник Бранко Петрић смијењен са ове позиције, сазнаје Срна у ЦИК-у.

Босна и Херцеговина 13.03.2020 | 15:43
Наредне седмице избор предсједника ЦИК-а БиХ

Калаба и Прутина, који су изабрани на посљедњој сједници Представничког дома парламента БиХ, данас су се кратко јавили на посао и разговарали са осталим члановима ЦИК-а.

Петрић је на ову позицију изабран 27. септембра 2018. године, а пошто мандат на овој позицији траје 21 мјесец, предсједничка позиција припада Србима до краја јуна када ће ту позицију преузети неко из реда бошњачког народа.

На сједници Представничког дома парламента БиХ 11. марта смијењени су чланови ЦИК-а Суад Арнаутовић, Ахмет Шантић, Бранко Петрић и Новак Божичковић.

На истој сједници реизабрани су нови-стари чланови Арнаутовић и Шантић, а из српског народа изабрани су нови Јован Калаба и Вања Бјелица Прутина.

Посланик ДФ-а Златан Бегић предложио је за члана ЦИК-а и једног кандидата из реда хрватског народа, али тај пријелдог није усвојен јер није било ентитетске већине за смијену Стјепана Микића.

Изабрани чланови ступили су на функцију даном избора.

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

приједор

13.03.2020 15:13

То нису срби немају печат Додика и СНСД-а ?????'

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКАДЕМИК

13.03.2020 15:20

Ово је свјетло на крају тунела и једина позитивна информација у задњих пар година. Надам се да це напокон доци до регуларних и не компромитирајуцих изборних резултата који це показати праву слику, вољу бираца. Из прилозеног се види да је владајуца елита у забрињавајуцој ситуацији и бас ме интересује сад, постоји ли могуцност нпр. да се отворе поједине вреце са гласовима и поново преброје те да се установи како је неко могао имати 100% освојених гласова кад је математицки и статистицки немогуце и да нам на крају особа која их је добила и објасни јел цијело ово вријеме сједи у високом дому, а под упитником је да ли уопсте има легалитет и легитимитет, ако постоји сумња или ако се утврди нерегуларност, онда истој треба да се одузме мандат и да наредној особи са листе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

13.03.2020 15:22

ОТВОРИТЕ ВРЕЦЕ САД И ПОКАЗИТЕ НАРОДУ КАКО СУ ПОКРАДЕНИ ИЗБОРИ, КАКО ЈЕ РАДИО БУГАРСКИ ВОЗ, КАКО ЈЕ БОЈА ГЛАСАЦКИХ ЛИСТИЦА РАЗЛИЦИТА ПОГОТОВО КОД ЛИСТИЦА ЗА ИЗБОР ПРЕДСЈЕДНИКА ГДЈЕ СУ НИЈАНСЕ ЗУТЕ БИЛЕ ВИДЉИВЕ ГОЛИМ ОКОМ И СА ПАР МЕТАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

13.03.2020 15:26

Због прехладе нисам изасао на изборе, а уписан сам на листи и потписан као да сам био. Никако нисам могао да провјерим нити коме да се залим. Надам се да цу моци једног дана да утврдим ко је гласао за мене. У Бањалуцкој Гимназији гдје ми је било гласацко мјесто нисам добио одговор те су ми рекли да се обратим ЦИК-у у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

13.03.2020 15:33

браво сад јос уведите скенере и побједит це те снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

13.03.2020 16:10

Никад висе гласат за СДС и ПДП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

13.03.2020 17:19

Сада прегледајте колико има лазни листица

ОДГОВОРИТЕ