Naredne sedmice izbor predsjednika CIK-a BiH

 Naredne sedmice trebalo bi da bude održan sastanak članova Centralne izborne komisije /CIК/ BiH kako bi bio izabran predsjednik ove komisije između novoizabranih članova Jovana Кalabe i Vanje Bjelice Prutine jer je dosadašnji predsjednik Branko Petrić smijenjen sa ove pozicije, saznaje Srna u CIК-u.

Bosna i Hercegovina 13.03.2020 | 15:43
Naredne sedmice izbor predsjednika CIK-a BiH

Кalaba i Prutina, koji su izabrani na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, danas su se kratko javili na posao i razgovarali sa ostalim članovima CIК-a.

Petrić je na ovu poziciju izabran 27. septembra 2018. godine, a pošto mandat na ovoj poziciji traje 21 mjesec, predsjednička pozicija pripada Srbima do kraja juna kada će tu poziciju preuzeti neko iz reda bošnjačkog naroda.

Na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH 11. marta smijenjeni su članovi CIК-a Suad Arnautović, Ahmet Šantić, Branko Petrić i Novak Božičković.

Na istoj sjednici reizabrani su novi-stari članovi Arnautović i Šantić, a iz srpskog naroda izabrani su novi Jovan Кalaba i Vanja Bjelica Prutina.

Poslanik DF-a Zlatan Begić predložio je za člana CIК-a i jednog kandidata iz reda hrvatskog naroda, ali taj prijeldog nije usvojen jer nije bilo entitetske većine za smijenu Stjepana Mikića.

Izabrani članovi stupili su na funkciju danom izbora.

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

prijedor

13.03.2020 15:13

To nisu srbi nemaju pečat Dodika i SNSD-a ?????'

ODGOVORITE
Name

AKADEMIK

13.03.2020 15:20

Ovo je svjetlo na kraju tunela i jedina pozitivna informacija u zadnjih par godina. Nadam se da ce napokon doci do regularnih i ne kompromitirajucih izbornih rezultata koji ce pokazati pravu sliku, volju biraca. Iz prilozenog se vidi da je vladajuca elita u zabrinjavajucoj situaciji i bas me interesuje sad, postoji li mogucnost npr. da se otvore pojedine vrece sa glasovima i ponovo prebroje te da se ustanovi kako je neko mogao imati 100% osvojenih glasova kad je matematicki i statisticki nemoguce i da nam na kraju osoba koja ih je dobila i objasni jel cijelo ovo vrijeme sjedi u visokom domu, a pod upitnikom je da li uopste ima legalitet i legitimitet, ako postoji sumnja ili ako se utvrdi neregularnost, onda istoj treba da se oduzme mandat i da narednoj osobi sa liste.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDOR

13.03.2020 15:22

OTVORITE VRECE SAD I POKAZITE NARODU KAKO SU POKRADENI IZBORI, KAKO JE RADIO BUGARSKI VOZ, KAKO JE BOJA GLASACKIH LISTICA RAZLICITA POGOTOVO KOD LISTICA ZA IZBOR PREDSJEDNIKA GDJE SU NIJANSE ZUTE BILE VIDLJIVE GOLIM OKOM I SA PAR METARA.

ODGOVORITE
Name

Mitar

13.03.2020 15:26

Zbog prehlade nisam izasao na izbore, a upisan sam na listi i potpisan kao da sam bio. Nikako nisam mogao da provjerim niti kome da se zalim. Nadam se da cu moci jednog dana da utvrdim ko je glasao za mene. U Banjaluckoj Gimnaziji gdje mi je bilo glasacko mjesto nisam dobio odgovor te su mi rekli da se obratim CIK-u u Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

bosanko

13.03.2020 15:33

bravo sad jos uvedite skenere i pobjedit ce te snsd

ODGOVORITE
Name

Jojo

13.03.2020 16:10

Nikad vise glasat za SDS i PDP

ODGOVORITE
Name

Uhh

13.03.2020 17:19

Sada pregledajte koliko ima lazni listica

ODGOVORITE