Привредни суд: Рочиште о продаји имовине “Аква ситија”

У Окружном привредном суду у Бијељини данас је требало да буде представљен поновљени налаз вјештачења у предмету о продаји непокретности “Аква ситија” Слободана Павловића, ради намирења тражилаца извршења. Вјештак је изнио само допуну налаза, о којој стране у предмету треба да се изјасне 24. априла.

Република Српска 13.03.2020 | 14:45
Привредни суд: Рочиште о продаји имовине “Аква ситија”

На претходном рочишту 26. фебруара, вјештак се није појавио.

А 31. јануара укинут је закључак о продаји непокретности “Аква ситија” Слободана Павловића, јер у досадашњем току поступка није дата могућност тражиоцима извршења (Спарк д.о.о., Климатизација д.о.о., Финалпром д.о.о.) да се изјасне на чињеницу да је вјештак без, како су истакли, релевантних аргумената преполовио процјену вриједности “Аква ситија” у свом допунском вјештачењу.

Првобитна процјена вриједности из априла и јуна мејсеца прошле године је била око 14 милиона марака. У следећој допуни из октобра мјесеца прошле године вриједност “Аква ситија” је преполовљена и износи око 7,3 милиона марака.

У међувремену, 30. августа прошле године фочански „Павгорд“ купио је за 4,2 милиона марака потраживања Бобар банке у стечају од фирме “Аква сити”. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

горан

13.03.2020 15:51

Прочитајте на поралу Цапитал шта пише о квалитету радова фирме Финалпром на аквапарку. Цапитал је извјештавао са суђења. Радови изведени мимо правила струке, челична конструкција у потпуности несигурна и небезбједна. А сад би још пара, мало им били милиони које су узели Павловићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина побједјује

13.03.2020 17:15

Не знам ста писе Цапитал али врло добро знам ста писе у извјестају овластеног судског вјестака градјевинске струке, такодје и у извјестају о квалитету и квантитету радова Дирекције за изградњу града као и у извјестају Независне комисије састављене од по 2 цлана изводјаца,инвеститора И надзорног органа. А то је уврстено и у доказ у овом поступку који је у пресудјен у корист изводјаца радова, а сада у поступку изврсења наплате г. Павловиц се слузи истим прљавим радњама.

Name

пиши бриши

13.03.2020 17:19

Ко одреди надзорног органа. Ако га је било! Како се зове тај машински инжињер који је примио радове и како се зове његов колега који је извео радове? То је ваљда битно! Ако у је у питање подвала, у шта је инвеститор гледао? Много мутно око тог базена!

Name

Истина побједјује

13.03.2020 17:29

Сваки инвеститор одредјује свој надзорни орган, цији је задатак да провјерава И води радове ,свакодневно. Наравно да је био надзорни орган, наравно И да је ангазован ИМЦ институт, Београд, за испитивање И провјеру квалитета уградјених материјала. Све је било у реду док се радило, проблем је настао кад је досло вријеме да се то И плати.

Name

Ста би

13.03.2020 23:41

Лопина матора криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2020 07:10

Лопине и криминалци не доживљавају овакву пропаст као Павловић. Лопине су га уништиле..и фирме му и идеје.

Name

Статичар

14.03.2020 17:06

У аква парк је вјероватно уложено и много више. Али питање је вриједи ли и толико.,санација лоше изведене или можда и рушење комплетне челичне конструкције кошта пар милиона . Сва уграђена опрема је за бацање. Наговорили су Павловића да купује опрему прије завршетка грађевинских радова. Зато не вриједи ни 7 мил.

ОДГОВОРИТЕ