Privredni sud: Ročište o prodaji imovine “Akva sitija”

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je trebalo da bude predstavljen ponovljeni nalaz vještačenja u predmetu o prodaji nepokretnosti “Akva sitija” Slobodana Pavlovića, radi namirenja tražilaca izvršenja. Vještak je iznio samo dopunu nalaza, o kojoj strane u predmetu treba da se izjasne 24. aprila.

Republika Srpska 13.03.2020 | 14:45
Privredni sud: Ročište o prodaji imovine “Akva sitija”

Na prethodnom ročištu 26. februara, vještak se nije pojavio.

A 31. januara ukinut je zaključak o prodaji nepokretnosti “Akva sitija” Slobodana Pavlovića, jer u dosadašnjem toku postupka nije data mogućnost tražiocima izvršenja (Spark d.o.o., Klimatizacija d.o.o., Finalprom d.o.o.) da se izjasne na činjenicu da je vještak bez, kako su istakli, relevantnih argumenata prepolovio procjenu vrijednosti “Akva sitija” u svom dopunskom vještačenju.

Prvobitna procjena vrijednosti iz aprila i juna mejseca prošle godine je bila oko 14 miliona maraka. U sledećoj dopuni iz oktobra mjeseca prošle godine vrijednost “Akva sitija” je prepolovljena i iznosi oko 7,3 miliona maraka.

U međuvremenu, 30. avgusta prošle godine fočanski „Pavgord“ kupio je za 4,2 miliona maraka potraživanja Bobar banke u stečaju od firme “Akva siti”. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

goran

13.03.2020 15:51

Pročitajte na poralu Capital šta piše o kvalitetu radova firme Finalprom na akvaparku. Capital je izvještavao sa suđenja. Radovi izvedeni mimo pravila struke, čelična konstrukcija u potpunosti nesigurna i nebezbjedna. A sad bi još para, malo im bili milioni koje su uzeli Pavloviću.

ODGOVORITE
Name

Istina pobjedjuje

13.03.2020 17:15

Ne znam sta pise Capital ali vrlo dobro znam sta pise u izvjestaju ovlastenog sudskog vjestaka gradjevinske struke, takodje i u izvjestaju o kvalitetu i kvantitetu radova Direkcije za izgradnju grada kao i u izvjestaju Nezavisne komisije sastavljene od po 2 clana izvodjaca,investitora I nadzornog organa. A to je uvrsteno i u dokaz u ovom postupku koji je u presudjen u korist izvodjaca radova, a sada u postupku izvrsenja naplate g. Pavlovic se sluzi istim prljavim radnjama.

Name

piši briši

13.03.2020 17:19

Ko odredi nadzornog organa. Ako ga je bilo! Kako se zove taj mašinski inžinjer koji je primio radove i kako se zove njegov kolega koji je izveo radove? To je valjda bitno! Ako u je u pitanje podvala, u šta je investitor gledao? Mnogo mutno oko tog bazena!

Name

Istina pobjedjuje

13.03.2020 17:29

Svaki investitor odredjuje svoj nadzorni organ, ciji je zadatak da provjerava I vodi radove ,svakodnevno. Naravno da je bio nadzorni organ, naravno I da je angazovan IMC institut, Beograd, za ispitivanje I provjeru kvaliteta ugradjenih materijala. Sve je bilo u redu dok se radilo, problem je nastao kad je doslo vrijeme da se to I plati.

Name

Sta bi

13.03.2020 23:41

Lopina matora kriminalac

ODGOVORITE
Name

Re

14.03.2020 07:10

Lopine i kriminalci ne doživljavaju ovakvu propast kao Pavlović. Lopine su ga uništile..i firme mu i ideje.

Name

Statičar

14.03.2020 17:06

U akva park je vjerovatno uloženo i mnogo više. Ali pitanje je vrijedi li i toliko.,sanacija loše izvedene ili možda i rušenje kompletne čelične konstrukcije košta par miliona . Sva ugrađena oprema je za bacanje. Nagovorili su Pavlovića da kupuje opremu prije završetka građevinskih radova. Zato ne vrijedi ni 7 mil.

ODGOVORITE