Медицинска помоћ из Кине стигла у Италију

Авион са медицинским залихама, укључујући маске и респираторе, стигао је у Италију из Кине као помоћ током растуће епидемије вируса корона.

Свијет 13.03.2020 | 13:43
Медицинска помоћ из Кине стигла у Италију

Тим кинеског медицинског особља допутовао је касно синоћ са око 30 тона опреме летом који је организовао Црвени крст Кине.

"У овом тренутку великог стреса, великих тешкоћа, долазак ових залиха представља олакшање. Истина је да ће ово помоћи само привремено, али је и даље значајно", рекао је шеф Црвеног крста Италије Франческо Рока.

Он је додао да у овом тренутку постоји "очајничка потреба за маскама" и да ће Црвени крст донирати респираторе Влади.

"Ово је свакако заиста важна донација нашој земљи", рекао је Рока.

Епидемија је повећала ризик да италијанске болнице буду преоптерећене и да се догоди несташица кључних материјала.

За разлику од Кине, кључни партнери Италије у ЕУ су раније овог мјесеца одбили захтјев Рима да добије помоћ у медицинским залихама јер су кренули да праве своје залихе маски и остале опреме да би помогли сопственим грађанима.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јаг

13.03.2020 13:04

Ма, браво Кинези. Велики гест, великих људи! Лијепа вијест... ....сад нек´ Зељка настави о преносу надлезности...( бла, бла, бла..и опет бла)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Б.

13.03.2020 13:44

А цјело вријеме Европа пропагира како је јака и најјача ,а види кад су мало заглавили како реп подвијају,па њих да закаци сто смо ми прогурали од 90-95 појели би сами себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Излазе из хаоса

13.03.2020 14:04

А другима помазу.

Name

Стварно

13.03.2020 16:40

велика солидарност Европљана, према Италији, срам да их буде. У невољи се види ко ти је пријатељ а ко непријатељ. Браво КИНА, зна се ко је ЗМАЈ !

ОДГОВОРИТЕ