Medicinska pomoć iz Kine stigla u Italiju

Avion sa medicinskim zalihama, uključujući maske i respiratore, stigao je u Italiju iz Kine kao pomoć tokom rastuće epidemije virusa korona.

Svijet 13.03.2020 | 13:43
Medicinska pomoć iz Kine stigla u Italiju

Tim kineskog medicinskog osoblja doputovao je kasno sinoć sa oko 30 tona opreme letom koji je organizovao Crveni krst Kine.

"U ovom trenutku velikog stresa, velikih teškoća, dolazak ovih zaliha predstavlja olakšanje. Istina je da će ovo pomoći samo privremeno, ali je i dalje značajno", rekao je šef Crvenog krsta Italije Frančesko Roka.

On je dodao da u ovom trenutku postoji "očajnička potreba za maskama" i da će Crveni krst donirati respiratore Vladi.

"Ovo je svakako zaista važna donacija našoj zemlji", rekao je Roka.

Epidemija je povećala rizik da italijanske bolnice budu preopterećene i da se dogodi nestašica ključnih materijala.

Za razliku od Kine, ključni partneri Italije u EU su ranije ovog mjeseca odbili zahtjev Rima da dobije pomoć u medicinskim zalihama jer su krenuli da prave svoje zalihe maski i ostale opreme da bi pomogli sopstvenim građanima.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jag

13.03.2020 13:04

Ma, bravo Kinezi. Veliki gest, velikih ljudi! Lijepa vijest... ....sad nek´ Zeljka nastavi o prenosu nadleznosti...( bla, bla, bla..i opet bla)

ODGOVORITE
Name

Milan B.

13.03.2020 13:44

A cjelo vrijeme Evropa propagira kako je jaka i najjača ,a vidi kad su malo zaglavili kako rep podvijaju,pa njih da zakaci sto smo mi progurali od 90-95 pojeli bi sami sebe!

ODGOVORITE
Name

Izlaze iz haosa

13.03.2020 14:04

A drugima pomazu.

Name

Stvarno

13.03.2020 16:40

velika solidarnost Evropljana, prema Italiji, sram da ih bude. U nevolji se vidi ko ti je prijatelj a ko neprijatelj. Bravo KINA, zna se ko je ZMAJ !

ODGOVORITE