Премијер Румуније и администрација у карантину

Привремени премијер Румуније Лудовик Орбан изјавио је данас да он и његова цјелокупна администрација одлазе у карантин пошто су били у контакту са сенатором код којег је касније потврђено присуство вируса корона.

Свијет 13.03.2020 | 13:39
Премијер Румуније и администрација у карантину

Орбан је истакао да је сенатор присуствовао састанку почетком седмице са вишерангираним званичницима владајуће Либералне партије прије него што је отишао на тестирање. Он је нагласио да ће он, министри и сви представници странке отићи у карантин и на испитивање.

"Сви чланови администрације наставиће са радом и предузеће мјере за борбу против вируса без обзира на то да ли је присуство обољења негативно или позитивно", нагласио је Орбан, који је од новинара присутних на конференцији за медије затражио да оду на испитивање.

Орбановој влади је прошлог мјесеца у парламенту изгласано неповјерење и током дана румунски предсједник Клаус Јоханис треба да одржи консултације са представницима политичких партији у склопу настојања да се формира нова власт.

Из предсједништва је саопштено да ће, усљед забринутости због ширења вируса, Јоханис консултације одржати путем телефона.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар