Premijer Rumunije i administracija u karantinu

Privremeni premijer Rumunije Ludovik Orban izjavio je danas da on i njegova cjelokupna administracija odlaze u karantin pošto su bili u kontaktu sa senatorom kod kojeg je kasnije potvrđeno prisustvo virusa korona.

Svijet 13.03.2020 | 13:39
Premijer Rumunije i administracija u karantinu

Orban je istakao da je senator prisustvovao sastanku početkom sedmice sa višerangiranim zvaničnicima vladajuće Liberalne partije prije nego što je otišao na testiranje. On je naglasio da će on, ministri i svi predstavnici stranke otići u karantin i na ispitivanje.

"Svi članovi administracije nastaviće sa radom i preduzeće mjere za borbu protiv virusa bez obzira na to da li je prisustvo oboljenja negativno ili pozitivno", naglasio je Orban, koji je od novinara prisutnih na konferenciji za medije zatražio da odu na ispitivanje.

Orbanovoj vladi je prošlog mjeseca u parlamentu izglasano nepovjerenje i tokom dana rumunski predsjednik Klaus Johanis treba da održi konsultacije sa predstavnicima političkih partiji u sklopu nastojanja da se formira nova vlast.

Iz predsjedništva je saopšteno da će, usljed zabrinutosti zbog širenja virusa, Johanis konsultacije održati putem telefona.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar