Преко 150 возача из БиХ заустављено у Словенији

Више од 150 превозника из БиХ који су 10. марта кренули камионима из Италије нису стигли у Босну и Херцеговину будући да су заустављени на словенско-хрватској граници гдје су километарске колоне и гдје се раде детаљни прегледи, потврђено је за Клиx.ба.

Свијет 13.03.2020 | 11:13
Преко 150 возача из БиХ заустављено у Словенији

Никола Грбић из Удружења превозника за међународни и унутрашњи саобраћај Републике Српске изјавио је да се превозници заједно с превозницима из других земаља налазе у колонама.

"Транзит преко Хрватске и Словеније не користе само наши превозници, већ и превозници из Србије, Турске, Бугарске и других земаља. Неки су у карантину, неки у колонама гдје је врло неусловно. Није искључено да ће сви завршити у карантину", рекао је Грбић.

Наводи како ће Словенија увести репресивне мјере и затворити границу с Италијом, што ће превозницима и привредницима отежати ионако тешку ситуацију.

"Превозници из БиХ неће моћи у наредних 14 дана ући у Италију или било коју другу земљу Европске уније. Како стоје ствари, мислим да ће на граничним пријелазима с Хрватском и Словенијом остајати у карантину 14 дана", упозорио је Грбић.

Додао је како ће возачи, и када дођу у Босну и Херцеговину, морати бити 14 дана у самоизолацији.

"Аустрија је увела додатне провјере, али дозвољавају пролазак. Све су прилике да ће Словенија и Хрватска тотално затворити границе и онда је то озбиљан проблем. Довест ће то привреду БиХ у питање", оцијенио је Грбић.

Сматра како би надлежне институције у Босни и Херцеговини требале да ураде све како би се дозволио проток робе с Хрватском и Словенијом.

"Пријете нам огромни губици када је ријеч о тој привредној грани. Ако не буде помоћи институција, ова грана ће пасти на кољена", закључио је Грбић.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар