Ево који сектори у БиХ су погођени због вируса корона

Како би добили прецизније податке и на дневној бази пратили што се дешава на тржишту након појаве корона вируса у Босни и Херцеговини, спољнотрговинска комора БиХ је на својој веб страници објавила упитник, који је прослиједиле на адресе компанија.

Босна и Херцеговина 12.03.2020 | 11:52
Ево који сектори у БиХ су погођени због вируса корона

У СТК истичу да је, према анализи до сада примљених упитника, установљено да највише проблема има у сектору транспорта, складиштења и логистике.

– Што се тиче утицаја коронавируса на пословање, њих 90 одсто је навело да осјећа одређене проблеме, али да немају радника у самоизолацији.

Компаније су у примједбама навеле, између осталог, проблеме у транспорту роба, задржавање на границама, те проблем у поштанском промету, јер одређене поште не желе да прихвате пошиљке које долазе из угрожених подручја – саопштили су из СТК.

Из ове коморе су нагласили да се још прецизно не зна колики је утицај утицај корона вируса на економију БиХ, односно колики је износ директних и индиректних штета.

– Према прелиминарним показатељима, сигурно је да ће поједине индустрије, као што су туризам, транспорт и прерађивачка индустрија, забиљежити лошије пословне резултате у односу на исти период претходне године – нагласили су у СТК.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

12.03.2020 11:24

Неком рат а некоме брат

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

12.03.2020 11:38

Нека рече у парламенту БиХ да је бурле бог РС, јадно је све и отужно са њим у РС са таквим најгорим богом за народ и борце РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

12.03.2020 13:33

Овдје је угрозен превоз робе и путника.Нико не помиње заститна средства сјемена која се увозе и циме це ститити пољопривредници своје усјеве и засаде.