Evo koji sektori u BiH su pogođeni zbog virusa korona

Kako bi dobili preciznije podatke i na dnevnoj bazi pratili što se dešava na tržištu nakon pojave korona virusa u Bosni i Hercegovini, spoljnotrgovinska komora BiH je na svojoj veb stranici objavila upitnik, koji je proslijedile na adrese kompanija.

Bosna i Hercegovina 12.03.2020 | 11:52
Evo koji sektori u BiH su pogođeni zbog virusa korona

U STK ističu da je, prema analizi do sada primljenih upitnika, ustanovljeno da najviše problema ima u sektoru transporta, skladištenja i logistike.

– Što se tiče uticaja koronavirusa na poslovanje, njih 90 odsto je navelo da osjeća određene probleme, ali da nemaju radnika u samoizolaciji.

Kompanije su u primjedbama navele, između ostalog, probleme u transportu roba, zadržavanje na granicama, te problem u poštanskom prometu, jer određene pošte ne žele da prihvate pošiljke koje dolaze iz ugroženih područja – saopštili su iz STK.

Iz ove komore su naglasili da se još precizno ne zna koliki je uticaj uticaj korona virusa na ekonomiju BiH, odnosno koliki je iznos direktnih i indirektnih šteta.

– Prema preliminarnim pokazateljima, sigurno je da će pojedine industrije, kao što su turizam, transport i prerađivačka industrija, zabilježiti lošije poslovne rezultate u odnosu na isti period prethodne godine – naglasili su u STK.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

12.03.2020 11:24

Nekom rat a nekome brat

ODGOVORITE
Name

keš lova

12.03.2020 11:38

Neka reče u parlamentu BiH da je burle bog RS, jadno je sve i otužno sa njim u RS sa takvim najgorim bogom za narod i borce RS.

ODGOVORITE
Name

Mile

12.03.2020 13:33

Ovdje je ugrozen prevoz robe i putnika.Niko ne pominje zastitna sredstva sjemena koja se uvoze i cime ce stititi poljoprivrednici svoje usjeve i zasade.