СИИПА привремено одузела документа из МО БиХ

Поступајући по наредби Суда Босне и Херцеговине, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су привремено одузели документацију из Министарства одбране БиХ која се односи на продају и испоруку вишкова наоружања и муниције једној фирми из Републике Хрватске. 

Босна и Херцеговина 11.03.2020 | 15:10
СИИПА привремено одузела документа из МО БиХ

Како је саопштено из СИПА-е, наведене активности резултат су провођења истраге по наредби Тужилаштва БиХ, која се односи на постојање основа сумње да су у периоду од 22.3.2010. године до 22.10.2010. године, без сагласности Предсједништва Босне и Херцеговине, донесене двије одлуке и закључена четири анекса на четири уговора о продаји неперспективног наоружања и муниције, закључена током 2003. и 2004. године између ентитетских министарстава одбране и једног предузећа из Републике Хрватске.

У саопштењу се наводи да је осумњичено лице измијенило битне елементе основних уговора, тако што је смањивало велике количине наоружања и муниције које је теже продати на тржишту, а истовремено увећавало одређене количине наоружања и претежно муниције које је купцу било лакше продати на тржишту, како би удовољило захтјевима предузећа из Републике Хрватске.

- Наведеним радњама оштећен је буџет институција Босне и Херцеговине у износу од 6.297.580,25 КМ.  

О реализацији навеведене наредбе, полицијски службеници СИПА-е ће сачинити одговарајуће извјештаје, који ће заједно са прилозима бити достављени Суду Босне и Херцеговине и Тужилаштву Босне и Херцеговине, каже се у саопштењу.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Реално

11.03.2020 15:41

Само постено и хапсите све редом не би ли овај народ у БИХ прогледао. Мора се успоставити ред, постовати Законе, и праведно за све. Без изузетака и политицких имунитета. Свима це нам бити боље и кренут цемо зивит зивот достојан сваког цовјека у правној дрзави. А толико је криминала нагомилано да це мозда неке нове генерације дозивјети да зиве у уреденој БИХ. Поздрав свим напаценим, постеним, самосвјеним граданима ове унистене, покрадене дрзаве БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Појашњење

11.03.2020 16:01

Незамисливо је то да неки швајцарски Нијемац оштети швајцарски буџет тргујући с неком њемачком фирмом. Нико у свијету не пљачка властиту, родну земљу за рачун неке друге државе. Само ови наши говнари би сву БиХ, кад би могли поклонили својим тзв. "матичним" земљама. Швајцарски Нијемци немају матичну земљу Њемачку, него само једну земљу и то је ШВИЦАРСКА. Све док тако ови наси говнари не буду чинили и осјећали, сами ће себи убрзати исељење из своје домовине/отаџбину Босне и Херцеговине. Сва срећа па већина становништва воли и поштује своју БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волимо

11.03.2020 16:13

И постујемо али она и вецински народ не воли нас и не постује.

Name

Хрват

11.03.2020 20:18

Сипа несмије ниједног цлана хдз да хапси.зато је краљ цовиц акоси у хдз мозес да радис ста зелис тузиластво несмије ниста него клеци и слуса драгана.драган и јес краљ балкана

ОДГОВОРИТЕ