Тегелтијин сазив упутио само један закон у Парламент

Нови сазив Савјета министара Босне и Херцеговине за скоро три мјесеца успио је упутити у парламентарну процедуру тек један приједлог измјена закона. Разлог за невиђено слаб рад државне владе лежи у блокадама које проводи СНСД и који је успио свести улогу предсједавајућег на испијања кафа са страним амбасадорима.

Босна и Херцеговина 11.03.2020 | 07:17
Тегелтијин сазив упутио само један закон у Парламент

"Економија, економија и економија" - гласило је обећање предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије из СНСД-а, а које је дао парламентарцима прије него ће му указати повјерење и изабрати га за Предсједавајућег.

Скоро три мјесеца од именовања новог сазива Савјета министара БХ од "економије, економије и економије" нема ни трага с обзиром на то да се улога СНСД-ових функционера у Савјета министара БиХ свела на пуко блокирање рада државних институција.

Од 23. децембра 2019. године, односно од дана именовања до данас, одржане су тек четири редовне сједнице те једна сједница на којој је било говора о мигрантској кризи и коронавирусу. У исто вријеме, прошли сазив Савјета министара БиХ на челу с Денисом Звиздићем, у истом периоду успио је одржати 17 редовних сједница и неколико ванредних.

Подаци из Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине показују да је актуелни сазив Савјета министара БиХ до данас у парламентарну процедуру упутио само Приједлог закона о измјени и допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу Босне и Херцеговине, а који је израдило Министарство правде БиХ.

Савјета министара БиХ због блокада СНСД-а није успјело усвојити ни Приједлог одлуке о привременом финансирању институција БиХ, на чему је инсистирао министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда. Оправдање СНСД-ових функционера за деструктивно понашање је познато од раније: "Поштујемо закључке Народне скупштине РС-а којим нам је речено да блокирамо одлучивање у институцијама БиХ".

Нови министри у Савјету министара БиХ не могу се похвалити претјераном активношћу. Ако је судити према саопштењима из министарства у својим ресорима, најактивнији су министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић, министрица спољних послова БиХ Бисера Турковић, али и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац урпкос томе што на сједницама Савјета министара БиХ блокира одлучивање заједно с колегама из СНСД-а. 

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милутин

11.03.2020 07:05

Долази конора вирус да мало преуреди ствари у БиХ, а ту не помазе нити СНСД ни сда а нити ХДЗ..е да ли ће то преуредити нека ствари остаје да видимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

11.03.2020 07:06

Алај волим овај резим,док сви раде а ја лезим! Тако је код њих. Одбити плате за нерад. Одма це поцети радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2020 07:25

Народ гласао за лопове и папке. Част изузецима.

Name

Горан

11.03.2020 09:04

Е мој Милутине неписмени....

Name

Клошарац

11.03.2020 07:12

Кошарац је најактивнији у саопштењума и мазању очију, али то није исто што и рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

11.03.2020 07:56

Незна он ништа без тутора и одлука Рудоњиних! Његов задатак је "сједи ту и ништа не дирај док ти се не каже!"....види се то по Шпирићу,Радмановићу, Мајкићки, Кошарцу.....све их контролирано води он, Рудоња!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБЦ

11.03.2020 11:46

Један по један шта ћеш више ... и то је пуно

ОДГОВОРИТЕ