Tegeltijin saziv uputio samo jedan zakon u Parlament

Novi saziv Savjeta ministara Bosne i Hercegovine za skoro tri mjeseca uspio je uputiti u parlamentarnu proceduru tek jedan prijedlog izmjena zakona. Razlog za neviđeno slab rad državne vlade leži u blokadama koje provodi SNSD i koji je uspio svesti ulogu predsjedavajućeg na ispijanja kafa sa stranim ambasadorima.

Bosna i Hercegovina 11.03.2020 | 07:17
Tegeltijin saziv uputio samo jedan zakon u Parlament

"Ekonomija, ekonomija i ekonomija" - glasilo je obećanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije iz SNSD-a, a koje je dao parlamentarcima prije nego će mu ukazati povjerenje i izabrati ga za Predsjedavajućeg.

Skoro tri mjeseca od imenovanja novog saziva Savjeta ministara BH od "ekonomije, ekonomije i ekonomije" nema ni traga s obzirom na to da se uloga SNSD-ovih funkcionera u Savjeta ministara BiH svela na puko blokiranje rada državnih institucija.

Od 23. decembra 2019. godine, odnosno od dana imenovanja do danas, održane su tek četiri redovne sjednice te jedna sjednica na kojoj je bilo govora o migrantskoj krizi i koronavirusu. U isto vrijeme, prošli saziv Savjeta ministara BiH na čelu s Denisom Zvizdićem, u istom periodu uspio je održati 17 redovnih sjednica i nekoliko vanrednih.

Podaci iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pokazuju da je aktuelni saziv Savjeta ministara BiH do danas u parlamentarnu proceduru uputio samo Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, a koji je izradilo Ministarstvo pravde BiH.

Savjeta ministara BiH zbog blokada SNSD-a nije uspjelo usvojiti ni Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH, na čemu je insistirao ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda. Opravdanje SNSD-ovih funkcionera za destruktivno ponašanje je poznato od ranije: "Poštujemo zaključke Narodne skupštine RS-a kojim nam je rečeno da blokiramo odlučivanje u institucijama BiH".

Novi ministri u Savjetu ministara BiH ne mogu se pohvaliti pretjeranom aktivnošću. Ako je suditi prema saopštenjima iz ministarstva u svojim resorima, najaktivniji su ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić, ministrica spoljnih poslova BiH Bisera Turković, ali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac urpkos tome što na sjednicama Savjeta ministara BiH blokira odlučivanje zajedno s kolegama iz SNSD-a. 

(Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milutin

11.03.2020 07:05

Dolazi konora virus da malo preuredi stvari u BiH, a tu ne pomaze niti SNSD ni sda a niti HDZ..e da li će to preurediti neka stvari ostaje da vidimo...

ODGOVORITE
Name

Uhh

11.03.2020 07:06

Alaj volim ovaj rezim,dok svi rade a ja lezim! Tako je kod njih. Odbiti plate za nerad. Odma ce poceti raditi.

ODGOVORITE
Name

Re

11.03.2020 07:25

Narod glasao za lopove i papke. Čast izuzecima.

Name

Goran

11.03.2020 09:04

E moj Milutine nepismeni....

Name

Klošarac

11.03.2020 07:12

Košarac je najaktivniji u saopštenjuma i mazanju očiju, ali to nije isto što i rad.

ODGOVORITE
Name

Robin Hood

11.03.2020 07:56

Nezna on ništa bez tutora i odluka Rudonjinih! Njegov zadatak je "sjedi tu i ništa ne diraj dok ti se ne kaže!"....vidi se to po Špiriću,Radmanoviću, Majkićki, Košarcu.....sve ih kontrolirano vodi on, Rudonja!

ODGOVORITE
Name

ABC

11.03.2020 11:46

Jedan po jedan šta ćeš više ... i to je puno

ODGOVORITE