Никола Јокић сломио лидера НБА у посљедњој четвртини

Никола Јокић је помогао Денверу да савлада најбољи тим НБА лиге Милвоки Баксе са 109:95. Иако није био расположен шутерски онако како зна, српски центар је постигао 10 поена, имао 9 скокова и 7 асистенција.

Кошарка 10.03.2020 | 07:46
Никола Јокић сломио лидера НБА у посљедњој четвртини

Шут га није претерано служио, имао је 4 од 13 из игре (1 од 5 за три), али је погађао када је било најпотребније, у завршници меча. Јокић је шест од својих 10 поена постигао у последња три минута игре. Најпре је пгодио кључну тројку три минута пре краја, којом се Денвер одлепио на 8 разлике, а затим је наставио да преузима одговорнос и у наредним нападима.

Погодио је касније још једном са линије пенала, потом и за два поена, а на крају је све зачинио и лепом асистенцијом, чиме је Денвер ставио тачку на тријумф против тренутно најбоље рангиране екипе НБА лиге.

Милвоки је био ослабљен неиграњем своје највеће звезде, Јаниса Адетокумба због повреде колена, што је сигурно значајно олакшала Јокићу и саиграчима.

 

Два потеза посебно су се истакла на овом мечу, Јокићево додавање једном руком преко читавог терена, што већ постаје његов заштитни знак у НБА лиги, као и закуцавање Џамала Мареја преко крилног центра Бакса Ди Џеј Вилсона.

Јокићево додавање ипак је однело победу уколико питате НБА лигу.

Закуцавање његовог саиграча Џамала Мареја сасвим сигурно ће ући у конкуренцију за закуцавање године.

Мареј је био и најефикаснији на овом мечу са 21 поеном, 5 скокова и 6 асистенција. Пратио га је Пол Милсап са 20 поена и 10 скокова, а 19 је постигао Џереми Грант. Двоцифрени су били и Гери Херис са 15 и Вил Бартон са 13 поена.

Код Милвокија је најефикаснији био Кајл Корвер са 23 поена, Стерлинг Браун је постигао 16, Робин Лопез 11, а Ди Џеј Вилсон 10 поена.

Спектакуларан меч одиграли су Атланта и Шарлот, који су Хокси добили после два продужетка са 143:138. После регуларног дела било је 122:122, после првог продужетка 131:131, да би на крају Атланта успела да сломи "Стршљенове" тек у другом.

Треј Јанг је постигао 31 поен, Џон Колинс 28, Кем Редиш 22 поена. Шарлоту није помогло ни 40 поена Терија Розијеа, кога су пратили Девонте Грејем са 27 и Кејлеб Мартин са 23 поена.

 

Торонто је славио против Јуте на гостовању са 101:92 захваљујући сјајним партијама Сержа Ибаке и Паскала Сиакама, који су постигли по 27 поена. Сјајан допринос дао је и Кајл Лаури са 21 поеном и то је било довољно за рушење Џезера.

Код Јуте се истакао Џо Инглес са 20 поена. Ројси О'Нил је постигао 15, Мајк Конли 13, док је Хрват Бојан Богдановић подбацио са 5 поена.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар