Nikola Jokić slomio lidera NBA u posljednjoj četvrtini

Nikola Jokić je pomogao Denveru da savlada najbolji tim NBA lige Milvoki Bakse sa 109:95. Iako nije bio raspoložen šuterski onako kako zna, srpski centar je postigao 10 poena, imao 9 skokova i 7 asistencija.

Košarka 10.03.2020 | 07:46
Nikola Jokić slomio lidera NBA u posljednjoj četvrtini

Šut ga nije preterano služio, imao je 4 od 13 iz igre (1 od 5 za tri), ali je pogađao kada je bilo najpotrebnije, u završnici meča. Jokić je šest od svojih 10 poena postigao u poslednja tri minuta igre. Najpre je pgodio ključnu trojku tri minuta pre kraja, kojom se Denver odlepio na 8 razlike, a zatim je nastavio da preuzima odgovornos i u narednim napadima.

Pogodio je kasnije još jednom sa linije penala, potom i za dva poena, a na kraju je sve začinio i lepom asistencijom, čime je Denver stavio tačku na trijumf protiv trenutno najbolje rangirane ekipe NBA lige.

Milvoki je bio oslabljen neigranjem svoje najveće zvezde, Janisa Adetokumba zbog povrede kolena, što je sigurno značajno olakšala Jokiću i saigračima.

 

Dva poteza posebno su se istakla na ovom meču, Jokićevo dodavanje jednom rukom preko čitavog terena, što već postaje njegov zaštitni znak u NBA ligi, kao i zakucavanje Džamala Mareja preko krilnog centra Baksa Di Džej Vilsona.

Jokićevo dodavanje ipak je odnelo pobedu ukoliko pitate NBA ligu.

Zakucavanje njegovog saigrača Džamala Mareja sasvim sigurno će ući u konkurenciju za zakucavanje godine.

Marej je bio i najefikasniji na ovom meču sa 21 poenom, 5 skokova i 6 asistencija. Pratio ga je Pol Milsap sa 20 poena i 10 skokova, a 19 je postigao Džeremi Grant. Dvocifreni su bili i Geri Heris sa 15 i Vil Barton sa 13 poena.

Kod Milvokija je najefikasniji bio Kajl Korver sa 23 poena, Sterling Braun je postigao 16, Robin Lopez 11, a Di Džej Vilson 10 poena.

Spektakularan meč odigrali su Atlanta i Šarlot, koji su Hoksi dobili posle dva produžetka sa 143:138. Posle regularnog dela bilo je 122:122, posle prvog produžetka 131:131, da bi na kraju Atlanta uspela da slomi "Stršljenove" tek u drugom.

Trej Jang je postigao 31 poen, Džon Kolins 28, Kem Rediš 22 poena. Šarlotu nije pomoglo ni 40 poena Terija Rozijea, koga su pratili Devonte Grejem sa 27 i Kejleb Martin sa 23 poena.

 

Toronto je slavio protiv Jute na gostovanju sa 101:92 zahvaljujući sjajnim partijama Serža Ibake i Paskala Siakama, koji su postigli po 27 poena. Sjajan doprinos dao je i Kajl Lauri sa 21 poenom i to je bilo dovoljno za rušenje Džezera.

Kod Jute se istakao Džo Ingles sa 20 poena. Rojsi O'Nil je postigao 15, Majk Konli 13, dok je Hrvat Bojan Bogdanović podbacio sa 5 poena.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar