Шок: Малољетница откривена како проси са бебом

Бањалучка полиција и Центар за социјални рад истражују шокантне наводе о тешком кривичном делу трговине људима и дјецом у БиХ, а у фокусу истраге је малољетна дјевојка која је откривена да проси с бебом у Бањалуци.

Босна и Херцеговина 09.03.2020 | 19:50
Шок: Малољетница откривена како проси са бебом

 Извор из истраге открио је да је мајка малолетнице још пре две године пријавила отмицу своје ћерке полицији на подручју Мостара, али да надлежне службе нису мариле за ову пријаву, нити се знало за овај случај, све док несретну жену на телефон нису позвала службеници Центра за социјални рад из Бањалуке.

"Седамнаестогодишња дјевојка са четверомјесечном бебом пронађена је да проси на улици у Бања Луци и у складу са законом проведена је даља процедура током које је утврђено да је малољетница из Мостара. Обавијештен је жупанијски Центар за социјални рад у Мостару који је одговорио да је дјевојка у ванбрачној заједници, па да се обавијести њезин супруг", објаснио је извор из истраге.

"Супруг дјевојке дошао је у пратњи свог оца, а малољетница је била у паничном страху приликом предаје, што је први примијетио социјални радник који је одмах све пријавио својим сарадницима. Међутим ни то није спријечило да се дјевојка преда ванбрачном супругу с којим је отишла кући", објаснио је извор Српскаинфо.

Након информације да је малољетница била у паничном страху приликом контакта са изванбрачним супругом, Центар за социјални рад у Бањалуци одлучио је да лично провјери о чему се заправо ради. Малољетница је приликом давања прве изјаве надлежнима дала телефон своје мајке у Мостару, што је социјалним радницима омогућило да склопе мозаик шокантног случаја.

"Убрзо је контактирана мајка дјевојке у Мостару и тада је услиједио шок. Мајка је испричала да већ две године нема ни трага ни гласа од њене ћерке, да је она отета из куће, те да је случај пријављен локалној полицији у Мостару, али да нема никаквих информација'', објаснио је извор из истраге.

Након ове информације све службе у Бања Луци су дигнуте на ноге, а уз асистенцију припадника Полицијске управе Бања Лука малољетница и беба су без већих проблема изузете и одмах смјештене у Сигурну кућу Форума солидарности за жртве трговине људима у Добој- Истоку.

(Курир.рс/Бљесак.инфо)

(Фото: Профимедиа)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

презиме

09.03.2020 22:48

А нисте могли сакрити локацију сигурне куће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНТЕЛЕГЕЦИЈА

10.03.2020 06:58

СТО ЈАЦИ. СТО ГЛУПЉИ. И СТО ПОДОБНИЈИ ЗА ПОТКИВАЊА ТО СУ ПРЕДУСЛОВИ ЗНАТЕ ВЕЦ ЗА КОГА

Name

тетак

11.03.2020 05:36

као да је то нешто ново у ромској заједници

ОДГОВОРИТЕ