Šok: Maloljetnica otkrivena kako prosi sa bebom

Banjalučka policija i Centar za socijalni rad istražuju šokantne navode o teškom krivičnom delu trgovine ljudima i djecom u BiH, a u fokusu istrage je maloljetna djevojka koja je otkrivena da prosi s bebom u Banjaluci.

Bosna i Hercegovina 09.03.2020 | 19:50
Šok: Maloljetnica otkrivena kako prosi sa bebom

 Izvor iz istrage otkrio je da je majka maloletnice još pre dve godine prijavila otmicu svoje ćerke policiji na području Mostara, ali da nadležne službe nisu marile za ovu prijavu, niti se znalo za ovaj slučaj, sve dok nesretnu ženu na telefon nisu pozvala službenici Centra za socijalni rad iz Banjaluke.

"Sedamnaestogodišnja djevojka sa četveromjesečnom bebom pronađena je da prosi na ulici u Banja Luci i u skladu sa zakonom provedena je dalja procedura tokom koje je utvrđeno da je maloljetnica iz Mostara. Obaviješten je županijski Centar za socijalni rad u Mostaru koji je odgovorio da je djevojka u vanbračnoj zajednici, pa da se obavijesti njezin suprug", objasnio je izvor iz istrage.

"Suprug djevojke došao je u pratnji svog oca, a maloljetnica je bila u paničnom strahu prilikom predaje, što je prvi primijetio socijalni radnik koji je odmah sve prijavio svojim saradnicima. Međutim ni to nije spriječilo da se djevojka preda vanbračnom suprugu s kojim je otišla kući", objasnio je izvor Srpskainfo.

Nakon informacije da je maloljetnica bila u paničnom strahu prilikom kontakta sa izvanbračnim suprugom, Centar za socijalni rad u Banjaluci odlučio je da lično provjeri o čemu se zapravo radi. Maloljetnica je prilikom davanja prve izjave nadležnima dala telefon svoje majke u Mostaru, što je socijalnim radnicima omogućilo da sklope mozaik šokantnog slučaja.

"Ubrzo je kontaktirana majka djevojke u Mostaru i tada je uslijedio šok. Majka je ispričala da već dve godine nema ni traga ni glasa od njene ćerke, da je ona oteta iz kuće, te da je slučaj prijavljen lokalnoj policiji u Mostaru, ali da nema nikakvih informacija'', objasnio je izvor iz istrage.

Nakon ove informacije sve službe u Banja Luci su dignute na noge, a uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Banja Luka maloljetnica i beba su bez većih problema izuzete i odmah smještene u Sigurnu kuću Foruma solidarnosti za žrtve trgovine ljudima u Doboj- Istoku.

(Kurir.rs/Bljesak.info)

(Foto: Profimedia)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

prezime

09.03.2020 22:48

A niste mogli sakriti lokaciju sigurne kuće?

ODGOVORITE
Name

INTELEGECIJA

10.03.2020 06:58

STO JACI. STO GLUPLJI. I STO PODOBNIJI ZA POTKIVANJA TO SU PREDUSLOVI ZNATE VEC ZA KOGA

Name

тетак

11.03.2020 05:36

као да је то нешто ново у ромској заједници

ODGOVORITE