Морин Кормак у Сарајеву састала се и са Кошарцем

Прва замјеница помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Морин Кормак допутовала је у посјету БиХ.

Босна и Херцеговина 09.03.2020 | 16:37
Морин Кормак у Сарајеву састала се и са Кошарцем

Она се већ састала са групом амбасадора акредитованих у БиХ, а британски амбасадор Метју Филдна свом Тwиттер налогу навео је да бивша америчка амбасадорица у БиХ остаје савезник и заговорник народа БиХ.

Она се данас састала и са чланом Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем, а потом и са министром са спољну трговину и економске односе у Савјету министара БиХ Сташом Кошарцем.

Како преносе Вијести.ба, на састанку Кормакова и Кошарац су разговарали о економској и политичкој ситуацији у БиХ.

Саговорници су размијенили мишљење о негативном утицају корона вируса на економију у БиХ, те изразили забринутост да би даљи развој и ширење овог вируса могли угрозити пословне односе и контакт између компанија и институција у БиХ.

Током данашњег сусрета било је ријечи и о развоју енергетског сектора у БиХ. У том контексту, наглашено је да је неопходно прилагодити легислативну БиХ правној стечевини ЕУ, с фокусом на испуњавање услова из Трећег енергетског пакета.

Саговорници су истакли потребу да БиХ што прије постане чланица Свјетске трговинске организације, те констатовали да је потребно усвојити одлуку о квалитету нафтних течних деривата.

Министар Кошарац и прва замјеница помоћника државног секретара САД-а Кормак осврнули су се и на политичке односе у БиХ након посљедње одлуке Уставног суда БиХ у вези са статусом пољопривредног земљишта у Републици Српској.

Министар Кошарац рекао је да је питање Уставног суда БиХ политичко из аспекта незадовољства два конститутивна народа у БиХ начином функционисања ове институције, као и присуства страних судија у Уставном суду БиХ, преносе Вијести.ба.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хм

09.03.2020 15:59

Закон је прошао...чему брига и паника.Треба да се боје они који су лоповски преузели земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Честитка Клосарцу

09.03.2020 16:04

Бас ме овај Клошарац изненадио. Његов енглески убија брзе од Цовид19. Гдје ли је само учио. Ваљда по романијским брдима, свјеж зрак учинио своје. Можда би му боље било да тамо и остане. Није он за босанског Техеран, како му предсједник рече.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

09.03.2020 16:40

Усвојити одлуку -правилник о чисточи нафтних деривата и кавалитети?????Значи Рафинерија Брод неможе продавати гориво јер је најгорег квалитетаТа одлуке је требала бити усвојена прије три године ал Шпирич блокиро......

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

10.03.2020 16:22

Рафинерија у Броду не ради уопште, нема ста да продаје.

Name

Дилема

09.03.2020 18:01

Да ли је то она иста Кормакова, бивса амбасадорица САД у БиХ, за коју је својевремено Милорад тврдио да је прослост, да це је Трамп деградирати...а она по заврсетку амбасадорске мисије у БиХ напредовала у Стејт Департменту и сад долазо да заврце руке? Свака цаст Милораде бас си је средио ти и твоји лобисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

09.03.2020 18:07

Додо јел она би одлазеца или како.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.03.2020 20:28

Приватна посјета пријатељу.

Name

Масала

09.03.2020 18:26

Одкуд Лакета на састанку,да нису у Требињу састанцили ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

09.03.2020 19:40

Њеној посјети не треба придавати никакав значај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

09.03.2020 20:24

Тако је Васо, то је одлазећа администрација, њу су Додик и његови лобисти деградирали...