„Фагус“ закључао канцеларије „Шума РС“ у Котор Варошу

– Радници „Шума Републике Српске“ у Котор Вароши који су јутрос дошли на посао нису могли да уђу у канцеларије Шумског газдинства (ШГ) „Врбања“ које су закључали представници приватног предузећа „Врбања Шуме“, а које послује у оквиру познате компаније „Фагус“, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 09.03.2020 | 15:40
„Фагус“ закључао канцеларије „Шума РС“ у Котор Варошу

Наиме, фирма „Врбања Шуме“ изнајмљују неколико канцеларија шумском газдинству „Врбања“ у Котор Вароши које су јутрос освануле закључане, а радници ШГ су се вратили кући.

Док један број радника тврди да је разлог закључавања освета, јер „Врбања шуме“ нису прошле на једном од тендера „Шума“, други сматрају да је разлог то што јавно предузеће не плаћа редовно закуп просторија.

Директор ШГ „Врбања“ Игор Андрић потврдио је да дио канцеларија закупљују од предузећа „Врбања шуме“, истакавши кратко да је на састанку и да ће ићи да види „какви су проблеми у питању“.

Предсједник Јединствене удружене синдикалне организације „Шума РС“ Душан Марковић рекао је да је истина да дио радника у ШГ „Врбања“ није јутрос могао да уђе у канцеларије, да су отишли кући, оцијењујући недопустивим да рад јавног предузећа контролише приватно предузеће.

Директор „Врбања Шума“ Радислав Чупић није се јављао на позив портала ЦАПИТАЛ, а и директор „Фагуса“ Мирослав Малијевић одбијао је наше позиве.

Управи „Шума“ упутили смо питања како ће реаговати и како је могуће да приватно предузеће забрани јавном предузећу приступ просторијама у којима послује.

Страначке игре

Проблеми у ШГ „Врбања“ присутни су још из периода након избора 2018. године када је Далиборка Керезовић смијењена са позиције директора јер је сврстана у групу „мангупа“ који су наводно радили против кандидата коалиције СНСД-ДНС-СП за највише функције, односно против Жељке Цвијановић и Милорада Додика.

Директор ШГ „Врбања“ Игор Андрић кадар је ДЕМОС-а и није у добрим односима са савјетником начелника Котор Вароши за односе са медијима и чланом надзорног одбора новинске агенције СРНА Гораном Ђурићем за којег је раније објављено да је матурирао у Средњој струковној школи с правом јавности у Широком Бријегу у 32. години.

Ђурић је био и у родбинским везама са претходном директорицом ШГ „Врбања“ Станом Кузмић која се на тој позицији није дуго задржала.

Након распада ДНС-а , Ђурић се приклонио ДЕМОС-у и према ријечима добро упућених извора, желио да настави да и након Керезовићеве, из сјене управља Шумским газдинством, а пошто Кузмићева и Андрић на то не пристају, прво је смијењена она, а сада је и Андрић пред смјеном. Ђурић сада лобира да на чело ШГ дође Вања Купрешак, бивши помоћник министра за избјегла и расељена лица.

Плате у газдинству у Котор Варошу исплаћене су тек за новембар, а доприноси су уплаћени за август прошле године.

(Цапитал)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бањалукаааа...

09.03.2020 15:02

Ај да има и неки колектив ЈП..да је гори по не исплаценим платама од ЈП Аквана...исплацена за децембар2019год.....топли оброк у неким боновима да не би усло у плату...ал не знам за који мјесец..је задњи топ..оброк...мозда за новембар...морам питати бураза..упосленика акване..казе за новембар....ето.од горег има горе....назалост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

09.03.2020 15:39

Свима тамо ногу у гузицу и марс куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаа

09.03.2020 16:14

Изгледа да је на помолу нова смјена директора, па на све нацине покусавају убрзати процес. Пропаст за раднике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Андриц

09.03.2020 16:14

А шта се и ради. Ја ништа нисам крив. Све сам радио како ми широкобријешки матурант Ђурић каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Ђурић

09.03.2020 16:16

Не брини Андрицу. Ја те ститим преко Чубре. Ниста ти не могу. Само ти ради како ја казем, пусти ту стоку сто хоце плате и доприносе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умићевић

10.03.2020 06:14

И ја сам био члан ССЈ-а и поносим.се тим као и предсједником Ракићем..Човјек је школован и способан. Био је и предсједник Задружног савеза БиХ као и РС у два мандата. Руководио јачом институцијим него сто је садашње министарство РС. Сррћно Предсједниче Ракићу. Твој вијерни предсједник ОО.ССЈ Нови Град.

Name

Маx

11.03.2020 08:08

Јадно да један Малијевиц М. који је читаво своје богатство стекао на рачун тог истог предузећа (сјецом државне шуме), данас том предузећу блокира рад. Уценик је прерастао учитеља !

ОДГОВОРИТЕ