Настављено суђење за убиство Славише Крунића

Суђење оптуженима за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића се наставило саслушавањем свједока. Иако су на списку била ћетири свједока, саслушана су тек три, с обзиром на то да је невјенчана супруга оптуженог Емилиа Балда искористила право сродника да не свједочи.

Република Српска 09.03.2020 | 14:59
Настављено суђење за убиство Славише Крунића

Међу саслушаним је био и Жељко Милашиновић који је заједно са оптуженим Родољубом Гајићем обезбјеђивао Крунићеву породицу, а притом је његова сестра и удата за оптуженог Гајића.

Највише детаља је испричао свједок Душко Коњевић, лично обезбјеђење бањалучког бизнисмена Славише Крунића, који је кобне ноћи одвезао убијеног Крунића до Универзитетско – клиничког центра Бањалука, али и при доласку на викендицу у Гламочанима код Бањалуке, срео једног од нападача Жељка Ковачевића, који је такође страдао ту ноћ и за кога је Коњевић већ тада претпоставио да је мртав.

Оно што је занимљиво јесте да је четврти свједок, Александра Каламанда, тражила да свједочи без присуства јавности.

Јавности, тачније телевизијским кућама, такође није омогућено ни снимање главног  претреса, већ тек неколико кадрова, упркос претходно добијеном одобрењу Окружног суда Бањалука.

Славиша Крунић и његов пратилац, Жарко Павловић, убијени су 22. априла прошле године, тако што су ликвидирани на неколико метара од Крунићевог имања у Гламочанима код Бањалуке, док је возач Горан Илић рањен.

Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо оптужени су за тешко убиство Крунића и Павловића, док је Родољуб Гајић оптужен за тешко убиство у помагању.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стана

09.03.2020 14:38

Бранимир Јукиц, Сњезана Петковиц, Весна Рујевиц... Све из резимске машинерије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

09.03.2020 15:19

Ко су налогодавци

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

09.03.2020 17:34

отац и мајка нације

Name

Вјечити опозиционар

09.03.2020 17:08

Када почиње суђење налогодавцима убиства, ова банда не значе много?

ОДГОВОРИТЕ