Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Suđenje optuženima za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića se nastavilo saslušavanjem svjedoka. Iako su na spisku bila ćetiri svjedoka, saslušana su tek tri, s obzirom na to da je nevjenčana supruga optuženog Emilia Balda iskoristila pravo srodnika da ne svjedoči.

Republika Srpska 09.03.2020 | 14:59
Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Među saslušanim je bio i Željko Milašinović koji je zajedno sa optuženim Rodoljubom Gajićem obezbjeđivao Krunićevu porodicu, a pritom je njegova sestra i udata za optuženog Gajića.

Najviše detalja je ispričao svjedok Duško Konjević, lično obezbjeđenje banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, koji je kobne noći odvezao ubijenog Krunića do Univerzitetsko – kliničkog centra Banjaluka, ali i pri dolasku na vikendicu u Glamočanima kod Banjaluke, sreo jednog od napadača Željka Kovačevića, koji je takođe stradao tu noć i za koga je Konjević već tada pretpostavio da je mrtav.

Ono što je zanimljivo jeste da je četvrti svjedok, Aleksandra Kalamanda, tražila da svjedoči bez prisustva javnosti.

Javnosti, tačnije televizijskim kućama, takođe nije omogućeno ni snimanje glavnog  pretresa, već tek nekoliko kadrova, uprkos prethodno dobijenom odobrenju Okružnog suda Banjaluka.

Slaviša Krunić i njegov pratilac, Žarko Pavlović, ubijeni su 22. aprila prošle godine, tako što su likvidirani na nekoliko metara od Krunićevog imanja u Glamočanima kod Banjaluke, dok je vozač Goran Ilić ranjen.

Benedi Đukanović i Emilio Baldo optuženi su za teško ubistvo Krunića i Pavlovića, dok je Rodoljub Gajić optužen za teško ubistvo u pomaganju.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Stana

09.03.2020 14:38

Branimir Jukic, Snjezana Petkovic, Vesna Rujevic... Sve iz rezimske mašinerije!

ODGOVORITE
Name

Ogorcena

09.03.2020 15:19

Ko su nalogodavci

ODGOVORITE
Name

rade

09.03.2020 17:34

otac i majka nacije

Name

Vječiti opozicionar

09.03.2020 17:08

Kada počinje suđenje nalogodavcima ubistva, ova banda ne znače mnogo?

ODGOVORITE