Ухапшено осам особа због злоупотребе положаја

Полиција у Бору ухапсила је осам особа, које су фиктивно приказивале расходовање хране и пића у Спортском центру Бор у вриједности више од 11.600 евра, због наводног истека рока.

Србија 09.03.2020 | 12:46
Ухапшено осам особа због злоупотребе положаја

Због злоупотребе службеног положаја ухапшена је једна особа, бивше одговорно лице Спортског центра Бор, као и шест запослених и један бивши запослени у овом центру, због сумње да су му помагали и фалсификовали службену исправу, саопштено је из МУП Србије.

Одговорно лице М.И. осумњичено је да је од марта 2015. до јула 2017. године извршило злоупотребу службеног положаја на тај начин што је доносило рјешења о именовању осталих осумњичених за чланове Комисије за расход хране и пића у ресторану и магацину Спортског центра Бор због наводног истека рока употребе хране и лома пића.

Истовремено, осумњичени су знали да није ријеч о стварном, већ о фиктивном расходу, које је фактички утрошило одговорно лице М.И. или је утрошено по његовом овлашћењу.

На тај начин одговорно лице М.И. је, како се сумња, себи и другима прибавило противправну имовинску корист у укупном износу од око 1.371.811 динара (око 11.600 евра), а на штету Спортског центра Бор.

Ухапшеном М.И. одређено је задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

"ртб бор"

09.03.2020 15:05

СИТНЕ ЛОПОВЕ ХАПСИТИ, А КРУПНИ НЕКА КОЛО ВОДЕ? Осморо из Спортског центра Бор ухапшени су због злоупотребе службеног положаја и изазване штете од 1.371.811 динара. Привођење правди гробара РТБ Бор (Б. С.) одуговлачи се јер га штите његови ментори из власти државе, а направио је штету од више стотина милиона евра од проневере, криминалитета и нестручно увођење инвестиција у обезбеђењу опреме на рудницима бакра, технички нестручно одабране, промашене и изведене реконструкције топионице бакра, која кошта више од пола милијарде евра, као да је изграђена нова топионица на ливади. Инвестиције у РТБ Бор износе више од милијарде евра, држава отписала милијарду евра дуговања и остала је још милијарду евра дуговања. РТБ Бор је поклоњен кинезима као и сва рудна богатства и уништена је прерађивачка индустрија и уместо 25.000 запошљених сада раде само 5.000 радника. За све то и за те злочине нико није одговарао, а криваца има и то сви знају, а нико их не приводи правди.

ОДГОВОРИТЕ