Вирус корона растјерао туристе из градова Италије

Италија због страха од вируса корона губи велике количине новца које би имала од страних туриста, а градови као што су Рим, Венеција и Фиренца, који су обично препуни људи, сада су празни, са тек понеким туристом.

Свијет 08.03.2020 | 21:49
Вирус корона растјерао туристе из градова Италије

Иако Рим није у изолацији и у њему је пријављено неколико случајава заразе, па чувени Вјечни град посљедњих дана изгледа као "град духова", пише Блиц.

Фотографије показују да су чувене Шпанске степенице, Фонтана ди Треви и бројни тргови попут Трга Светог Петра, којима је иначе тешко проћи од гужве, пусти.

Број туриста фотографисаних на неким од најпопуларнијих одредишта у земљи смањио се како се повећавао број умрлих.

Ни у Ватикану није ситуација битно другачија, а чак и папа Фрањо позива људе да се што мање окупљају, усљед чега је данас одржао мису преко видео-линка.

Италијанска влада увела је данас оштру стратегију за обуздавање вируса корона, након што је у једном дану број смрти порастао за 36.

Италија је доживјела највећи епидемију вируса корона у Европи са 233 смртна случаја и скоро 6.000 случаја заразе, а италијански премијер Ðузепе Конте сада је 16 милиона грађана на сјеверу земље ставио у изолацију.

У суботу је у Италији забиљежено највеће дневно повећање нових случајева оболијевања од вируса корона, од избијања првог случаја 21. фебруара, односно за 24 сата број обољелих је био 1.247, чиме је укупан број обољелих порастао на 5.883, а преминуле су 233 особе.

Регионални званичници били су изненађени декретом, па је тако предсједник региона Емилија Ромања Стефано Боначини рекао да су дијелови уредбе збуњујући, док је градоначелник града Асти у Пијемонту објавио видио на Фацебооку у коме је критиковао Владу што није званично обавијестила локалне политичаре о томе, већ су вијест прочитали у медијима.

(Агенције/Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ту мигранти

08.03.2020 21:13

Неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИТАЛИЈА

09.03.2020 06:27

це банкротират ! Па вец су били мали болесник ЕУ. Немци немају толико пара да ово све понесу на својим ледјима. Готово је са ЕУ !

ОДГОВОРИТЕ