Virus korona rastjerao turiste iz gradova Italije

Italija zbog straha od virusa korona gubi velike količine novca koje bi imala od stranih turista, a gradovi kao što su Rim, Venecija i Firenca, koji su obično prepuni ljudi, sada su prazni, sa tek ponekim turistom.

Svijet 08.03.2020 | 21:49
Virus korona rastjerao turiste iz gradova Italije

Iako Rim nije u izolaciji i u njemu je prijavljeno nekoliko slučajava zaraze, pa čuveni Vječni grad posljednjih dana izgleda kao "grad duhova", piše Blic.

Fotografije pokazuju da su čuvene Španske stepenice, Fontana di Trevi i brojni trgovi poput Trga Svetog Petra, kojima je inače teško proći od gužve, pusti.

Broj turista fotografisanih na nekim od najpopularnijih odredišta u zemlji smanjio se kako se povećavao broj umrlih.

Ni u Vatikanu nije situacija bitno drugačija, a čak i papa Franjo poziva ljude da se što manje okupljaju, usljed čega je danas održao misu preko video-linka.

Italijanska vlada uvela je danas oštru strategiju za obuzdavanje virusa korona, nakon što je u jednom danu broj smrti porastao za 36.

Italija je doživjela najveći epidemiju virusa korona u Evropi sa 233 smrtna slučaja i skoro 6.000 slučaja zaraze, a italijanski premijer Ðuzepe Konte sada je 16 miliona građana na sjeveru zemlje stavio u izolaciju.

U subotu je u Italiji zabilježeno najveće dnevno povećanje novih slučajeva obolijevanja od virusa korona, od izbijanja prvog slučaja 21. februara, odnosno za 24 sata broj oboljelih je bio 1.247, čime je ukupan broj oboljelih porastao na 5.883, a preminule su 233 osobe.

Regionalni zvaničnici bili su iznenađeni dekretom, pa je tako predsjednik regiona Emilija Romanja Stefano Bonačini rekao da su dijelovi uredbe zbunjujući, dok je gradonačelnik grada Asti u Pijemontu objavio vidio na Facebooku u kome je kritikovao Vladu što nije zvanično obavijestila lokalne političare o tome, već su vijest pročitali u medijima.

(Agencije/Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tu migranti

08.03.2020 21:13

Nece.

ODGOVORITE
Name

ITALIJA

09.03.2020 06:27

ce bankrotirat ! Pa vec su bili mali bolesnik EU. Nemci nemaju toliko para da ovo sve ponesu na svojim ledjima. Gotovo je sa EU !

ODGOVORITE