Конференција форума жена ПДП-а у Бањалуци

У Бањалуци је вечерас, поводом Осмог марта, у организацији Градског одбора ПДП-а одржана конференција форума жена те странке.

Република Српска 08.03.2020 | 18:57
Конференција форума жена ПДП-а у Бањалуци

Конференцији је присуствоао и предсједник странке Бранислав Бореновић, као и посланици у НСРС Јелена Тривић и Мира Пекић, те многи други.

Оно за шта се жене из Партије демократског прогреса залажу је потпуна равноправност јер имамо изборни закон који каже да су жене равноправне уколико су у омјеру од 40 % заступљене на листама, што никако не може бити равноправно, поручују из Форума жена ПДП-а Бањалука и додају.

„Од данас овдје крећемо са одређеним иницијативама које ћемо упутити у НСРС. Наш приједлог јесте да се, видјећемо да ли ће то бити сад у року од наредних 15 дана али ићи ће један приједлог да се дјеца школског узраста врате на лијечење педијатрима, а не да буду у породичној медицини као што су то од 2011.године", каже предсједница Форума жена ПДП-а Бањалука Дијана Јешић.

Члан ПДП-а Татјана Берић истиче да женама Осми март треба да буде сваки дан.

„Овај догађај вечерас је свакако поводом дана жена, али то не треба никако да се сведе да то буде само овај дан веч свих осталих 364 дана, да мушкарци буду пажљиви према нама и да се боримо у ствари за ту равноправност на свим пољима, за мањак дискриминације, поготово насиљем над нашим полом", каже Берић.

Бањалучки градски одбор ове странке је, претходно, на Тргу Крајине традиционално припадницама љепшег пола дијелио руже уз поруку да Осми март није само дан жена већ и дан када су се оне у прошлости бориле за економску, политичку и социјалну једнакост.

„Наша порука је сваке године да никада једно нешто не може да буде све. Па један човјек није народ, један протест није борба, једна ружа није Осми март и један дан није дан жена него је сваки дан дан жена", каже предсједник ГО ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић.

Из ПДП- а су истакли да су се жене прије више од 100 година на свој начин бориле за своја права, а да се данас сваки грађанин, без посустајања, треба борити за свој положај и боље сутра. 

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бањалука

08.03.2020 20:06

Јелена треба да буде кандидат за градоначелника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

09.03.2020 03:36

Јелена је за предсједника Владе РС, Градоначелник је позиција за Драшка, да није било њега , неби било ни ње, а она неће хтјети преко Драшка , јер би тако показала да је гладна власти

Name

БЛ

09.03.2020 07:46

ЈЕЛЕНА БУДУЦА ПРЕЦЕДНИЦА ДА НАС ПОВЕДЕ У СВИЈЕТ А ДРАСКО ГРАДОНАЦЕЛНИК ДОСТА ОВЕ ПОЛИТИКЕ НЕЗНАЛИЦА ДОВЕДОСЕ НАС ДО ДНА ПРОДАСЕ УНИСТИСЕ НАМЈЕСТАЈУ СВОЈИМ СЗРАНАЦКИМ ЈЕДНОУМНИМ ПОСЛОВЕ ТЕНДЕРЕ А МИ НАРОД РАДИМО ЗА ТАКВЕ БУКВАЛНО ДЈАБЕ СТОП ТОМЕ СВИ ТРЕБА ДА ЗИВЕ ЗИВОТ ДОСТОЈАН ЦОВЈЕКА А ПЕНЗИОНЕРИ БОРЦИ ИНВАЛИДИ ПОВЕЦАЊЕ 100 ОДСТО ДА ПРОТИВЕ СТАРОСТ У МИРУ

ОДГОВОРИТЕ