Konferencija foruma žena PDP-a u Banjaluci

U Banjaluci je večeras, povodom Osmog marta, u organizaciji Gradskog odbora PDP-a održana konferencija foruma žena te stranke.

Republika Srpska 08.03.2020 | 18:57
Konferencija foruma žena PDP-a u Banjaluci

Konferenciji je prisustvoao i predsjednik stranke Branislav Borenović, kao i poslanici u NSRS Jelena Trivić i Mira Pekić, te mnogi drugi.

Ono za šta se žene iz Partije demokratskog progresa zalažu je potpuna ravnopravnost jer imamo izborni zakon koji kaže da su žene ravnopravne ukoliko su u omjeru od 40 % zastupljene na listama, što nikako ne može biti ravnopravno, poručuju iz Foruma žena PDP-a Banjaluka i dodaju.

„Od danas ovdje krećemo sa određenim inicijativama koje ćemo uputiti u NSRS. Naš prijedlog jeste da se, vidjećemo da li će to biti sad u roku od narednih 15 dana ali ići će jedan prijedlog da se djeca školskog uzrasta vrate na liječenje pedijatrima, a ne da budu u porodičnoj medicini kao što su to od 2011.godine", kaže predsjednica Foruma žena PDP-a Banjaluka Dijana Ješić.

Član PDP-a Tatjana Berić ističe da ženama Osmi mart treba da bude svaki dan.

„Ovaj događaj večeras je svakako povodom dana žena, ali to ne treba nikako da se svede da to bude samo ovaj dan več svih ostalih 364 dana, da muškarci budu pažljivi prema nama i da se borimo u stvari za tu ravnopravnost na svim poljima, za manjak diskriminacije, pogotovo nasiljem nad našim polom", kaže Berić.

Banjalučki gradski odbor ove stranke je, prethodno, na Trgu Krajine tradicionalno pripadnicama ljepšeg pola dijelio ruže uz poruku da Osmi mart nije samo dan žena već i dan kada su se one u prošlosti borile za ekonomsku, političku i socijalnu jednakost.

„Naša poruka je svake godine da nikada jedno nešto ne može da bude sve. Pa jedan čovjek nije narod, jedan protest nije borba, jedna ruža nije Osmi mart i jedan dan nije dan žena nego je svaki dan dan žena", kaže predsjednik GO PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković.

Iz PDP- a su istakli da su se žene prije više od 100 godina na svoj način borile za svoja prava, a da se danas svaki građanin, bez posustajanja, treba boriti za svoj položaj i bolje sutra. 

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

08.03.2020 21:06

Jelena treba da bude kandidat za gradonačelnika!

ODGOVORITE
Name

RAJNA

09.03.2020 04:36

Jelena je za predsjednika Vlade RS, Gradonačelnik je pozicija za Draška, da nije bilo njega , nebi bilo ni nje, a ona neće htjeti preko Draška , jer bi tako pokazala da je gladna vlasti

Name

BL

09.03.2020 08:46

JELENA BUDUCA PRECEDNICA DA NAS POVEDE U SVIJET A DRASKO GRADONACELNIK DOSTA OVE POLITIKE NEZNALICA DOVEDOSE NAS DO DNA PRODASE UNISTISE NAMJESTAJU SVOJIM SZRANACKIM JEDNOUMNIM POSLOVE TENDERE A MI NAROD RADIMO ZA TAKVE BUKVALNO DJABE STOP TOME SVI TREBA DA ZIVE ZIVOT DOSTOJAN COVJEKA A PENZIONERI BORCI INVALIDI POVECANJE 100 ODSTO DA PROTIVE STAROST U MIRU

ODGOVORITE