Почиње настава у ОШ “Бранко Ћопић“ у Бањалуци

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да ОШ “Бранко Ћопић“ Бањалука из које је један ученик позитиван на корона вирус сутра почиње са редовном наставом.

Република Српска 08.03.2020 | 15:52
Почиње настава у ОШ “Бранко Ћопић“ у Бањалуци

– У школу се враћају сва дјеца, осим разреда из којег је обољели ученик. Та дјеца се налазе у кућној изолацији 14 дана заједно са наставницима који су тестирани. Они нису обољели, али ово је превентивна мјера – закључио је Радојичић.

Он је након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације изјавио да се епидемиолошка ситуација у граду није погоршавала.

– Са подручја града су и даље два евидентирана случаја са вирусом корона, трећи је случај из Челинца. Сви су хоспитализовани у Клиничком центру – додао је Радојичић.

– Наше информације су да се сви обољели налазе у добром здравственом стању, да су чак размишљања надлежних љекара и о отпуштању кући, у складу са прописима како не би никога угрозили- истакао је он.

Радојичић је истакао да је у протекла два дана примјећен значајан пад броја грађана који се јављају у Дом здравља.

– Очигледно је наша препорука да се људи без симптома и пријеке потребе не јављају љекарима уродила плодом. Изгледа да је и сезонски грип у опадању- нагласио је Радојичић.

 

Директорица Дома здравља Невена Тодоровић, прецизирала је да је једна особа са респираторним проблемима, која је допутовала из Италије, хоспитализована и упућена на тестирање на присуство корона вируса.

Према њеним ријечима, под здравственим надзором тренутно се налази 117 особа, док је за њих 11 истекао двонедељни надзор.

Штаб је утврдио да у овом тренутку нема потребе за отказивањем јавних догађаја и наставе у школама, али и закључио да се ситуација и даље мора свакодневно и пажљиво пратити, с обзиром на отворену могућност појаве нових случајева инфекције корона вирусом.

Тим поводом, штаб је поново позвао све грађане и правна лица да се и даље придржавају превентивних мјера, како би се минимизовали ризици за ширење вируса.

(српскаинфо)

(Фото: РАС Србија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ре

08.03.2020 15:41

У Милану нема зиве дусе на улицама ,цитава сјеверна Италија је под блокадом ,војска и полиција у скафандерима контролису улаз и излаз не мозе ни птица да пролети а ови у БЛ се понасају тако нонсаланто ,ниста им не вјерујем лазу и смотани су,,народе цувајте се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

08.03.2020 15:50

Будале! Умјесто да су на 14 дана затворили ту школу, па као да би свијет пропао! А наставници што су били у контакту са тим учеником, и остали ученици који су били у контакту са њим, а нису чак ни тестирани!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2020 16:57

Школу је требало одмах затворити када је у њој пре мјесец дана откривен вирус свињског грипа! У међувремену је 90% ученика преболовало грип и било одсутно са наставе. Тада надлежни уопште нису реаговали а сада се бусају у прса како су изванредно реаговали са овим корона вирусом...Багра.

Name

Скептик

08.03.2020 16:54

Ево нека новинари пеовјере гласине, да је ученик који је заражен корона вирусом исти онај ученик код којег је крајем јануара откривен вирус свињског грипа Х1Н1. Случајно?

ОДГОВОРИТЕ