Počinje nastava u OŠ “Branko Ćopić“ u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da OŠ “Branko Ćopić“ Banjaluka iz koje je jedan učenik pozitivan na korona virus sutra počinje sa redovnom nastavom.

Republika Srpska 08.03.2020 | 15:52
Počinje nastava u OŠ “Branko Ćopić“ u Banjaluci

– U školu se vraćaju sva djeca, osim razreda iz kojeg je oboljeli učenik. Ta djeca se nalaze u kućnoj izolaciji 14 dana zajedno sa nastavnicima koji su testirani. Oni nisu oboljeli, ali ovo je preventivna mjera – zaključio je Radojičić.

On je nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije izjavio da se epidemiološka situacija u gradu nije pogoršavala.

– Sa područja grada su i dalje dva evidentirana slučaja sa virusom korona, treći je slučaj iz Čelinca. Svi su hospitalizovani u Kliničkom centru – dodao je Radojičić.

– Naše informacije su da se svi oboljeli nalaze u dobrom zdravstvenom stanju, da su čak razmišljanja nadležnih ljekara i o otpuštanju kući, u skladu sa propisima kako ne bi nikoga ugrozili- istakao je on.

Radojičić je istakao da je u protekla dva dana primjećen značajan pad broja građana koji se javljaju u Dom zdravlja.

– Očigledno je naša preporuka da se ljudi bez simptoma i prijeke potrebe ne javljaju ljekarima urodila plodom. Izgleda da je i sezonski grip u opadanju- naglasio je Radojičić.

 

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović, precizirala je da je jedna osoba sa respiratornim problemima, koja je doputovala iz Italije, hospitalizovana i upućena na testiranje na prisustvo korona virusa.

Prema njenim riječima, pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 117 osoba, dok je za njih 11 istekao dvonedeljni nadzor.

Štab je utvrdio da u ovom trenutku nema potrebe za otkazivanjem javnih događaja i nastave u školama, ali i zaključio da se situacija i dalje mora svakodnevno i pažljivo pratiti, s obzirom na otvorenu mogućnost pojave novih slučajeva infekcije korona virusom.

Tim povodom, štab je ponovo pozvao sve građane i pravna lica da se i dalje pridržavaju preventivnih mjera, kako bi se minimizovali rizici za širenje virusa.

(srpskainfo)

(Foto: RAS Srbija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

re

08.03.2020 15:41

U Milanu nema zive duse na ulicama ,citava sjeverna Italija je pod blokadom ,vojska i policija u skafanderima kontrolisu ulaz i izlaz ne moze ni ptica da proleti a ovi u BL se ponasaju tako nonsalanto ,nista im ne vjerujem lazu i smotani su,,narode cuvajte se

ODGOVORITE
Name

Ovako

08.03.2020 15:50

Budale! Umjesto da su na 14 dana zatvorili tu školu, pa kao da bi svijet propao! A nastavnici što su bili u kontaktu sa tim učenikom, i ostali učenici koji su bili u kontaktu sa njim, a nisu čak ni testirani!?

ODGOVORITE
Name

Re

08.03.2020 16:57

Školu je trebalo odmah zatvoriti kada je u njoj pre mjesec dana otkriven virus svinjskog gripa! U međuvremenu je 90% učenika prebolovalo grip i bilo odsutno sa nastave. Tada nadležni uopšte nisu reagovali a sada se busaju u prsa kako su izvanredno reagovali sa ovim korona virusom...Bagra.

Name

Skeptik

08.03.2020 16:54

Evo neka novinari peovjere glasine, da je učenik koji je zaražen korona virusom isti onaj učenik kod kojeg je krajem januara otkriven virus svinjskog gripa H1N1. Slučajno?

ODGOVORITE