"Грчка остављена да чува границе Европе"

Суочени са већим изгледима и изазовима од 300 спартанских ратника краља Леонида који се боре против снаге више од 10 000 перзијских бораца у Термопилама 480 пре нове ере, Грци су поново једина одбрана континента у борби против инвазије са Истока која прети да преобликује курс западне цивилизације.

Свијет 07.03.2020 | 21:52
"Грчка остављена да чува границе Европе"

Турски војни вођа и председник Реџеп Таип Ердоган искористио је улогу модерног перзијског краља Ксеркеса И у вођењу хибридне ратне кампање за уништавање западне цивилизације у Европи, када се 100. годишњица модерне државе Турске приближава у октобру 2023. олакшавајући кретање више од милион миграната са Блиског Истока у Европу кроз Грчку годишње од 2013. године, подстичући Турке који живе у Европи да имају вишеструку децу као освету против „неправде Запада“, Ердоган је агресивно радио на стицању титуле „калифа“ Муслимански свијет постављањем темеља за претварање Европе у муслимански калифат.

Са заблудом величанства и све већом храброшћу у приказима и дјелима непријатељства према Сједињеним Државама, Европи, Израелу и западу, Ердоган је Турску претворио из савезника у НАТО и бившег војног партнера Израела у противника. Ердоганова Турска представља највећу пријетњу западној цивилизацији од успона комунизма и експанзионистичких циљева Совјетског царства током хладног рата.

Ердоганова подршка таласима миграната са Блиског Истока у Грчку копном и морем део је много веће, дугорочне хибридне ратне кампање против Европе и Запада. Кампања и напад који су игнорисали скоро сви западноевропски лидери, Сједињене Државе и међународни медији.

Од дуге окупације северног Кипра у Турској; његов флерт са Кином у настојању да потроши 3,4 милијарде долара на напредне ракетне одбрамбене системе компаније Цхина Прецисион Мацхинери Импорт-Екпорт Цорпоратион, које су САД и НАТО успешно зауставили; куповина руског ракетног система С-400; напад на америчке демонстранте у Вашингтону, 2013, ДЦ;

Континуирани турски војни ваздушни и морски напади и инциденти узнемиравања на грчкој територији; узнемиравање заједничких грчких, кипарских и израелских напора за истраживање нафте и гаса; незаконита територијална и ресурсна потраживања у искључивим економским зонама Грчке, Кипра, Израела, Египта и Либије;

Ограничења употребе америчке базе у Инцирлику за борбу против рата против исламског терора; подршка ал-Каиди, ИСИС-у, Хамасу, Хизболлаху, Муслиманском братству, радикалном исламу и Ирану; напади на етничко чишћење „Пролећа мира“ против наших курдских савезника који су се одважно и ефикасно борили против ИСИС-а и исламских фундаменталиста у Сирији;

Подстицање етничких тензија на Балкану; кршење верских и академских слобода против православног хришћанског сјеменишта Халки; порицање грчких и арменских геноцида; ескалација у скрнављењу Аје Софије рецитирањем Кур'ана на најсветијем мјесту православним хришћанима;

Затварање опозиционих новинара, турских НАТО официра и академика, слободни свет агресивних акција Турске остаје неупитан због страха да ће Турска подржати наше противнике или постати лоша нација.

Ердоган је својим понашањем и поступцима потврдио своју чврсту посвећеност изазивању Запада као противника, док се представљао као НАТО савезник.

Трошећи милионе долара годишње, више од 9 милиона долара лобирајући само америчке политичаре у 2018. години, Турска је успешно искористила мит о свом стратешком значају за запад и НАТО, и превладала је тишина сваког потенцијалног напора да се обузда у својој претњи понашање и опасне амбиције. .

Најновија турска акција наоружавања миграната како би уцењивала Европу најновија је у низу нехуманих аката агресије које нису акције савезника, хуманитарца или одговорног глобалног актера. То су акције трговца људима или тероризма које је починила суверена држава, ратни чин.

Вријеме је да Сједињене Државе, НАТО и Европа освоје Ердогана и његове пријетње миру и стабилности у региону.

Вријеме је да Сједињене Државе преузму водећу улогу у водећим европским земљама да предузму одлучне акције како би спријечиле Ердоганове агресивне радње и подржале одбрану Грчке с југоисточне стране Европе.

Доношење Конгреса САД-а и Сенатовог закона о безбедносном и енергетском партнерству из 2019. године, недавно потписан закон, значајан је корак у правом смеру у афирмацији стратешког партнерства САД-а, Грчке, Кипра и Израела.

Хитност, међутим, да се овај предлог закона претвори у ефикасан заједнички напор САД и Европе на скали Труман Аид за подршку Грчкој и Кипру у напредовању њихових војних, обалних стража, заштите граница и технолошких снага ради боље заштите европских граница, безбедности, енергетске сигурности, економски интереси и слобода никада нису били већи. 

(екатхимерини.цом)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Референдум

07.03.2020 22:34

Знаци сад је турска на реду да је сравне по стандардном рецепту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

08.03.2020 09:05

је могуце ! ТУРСКА економјиа мозе нај висе Нијемцима да наскоди. По плану све иде. РАТ или ВИРУС неста се близи. Лоповска игра.

Name

Људска права

08.03.2020 21:29

Милосрдни андјео итд....

Name

Вирус

07.03.2020 22:37

Стааа па УСА је заједно са ДЕ и ФРА унистиоо те исте дрзаве одакле долазе избеглице ради своих циљева ко ебе Грке и Србе па они су и били 500г под турцима а ја сад серади о дупету Немаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

08.03.2020 18:46

Бумеранг.

Name

Роки

08.03.2020 02:21

Није ли недавно онај грчки нациста у европском парламенту поцјепао турску заставу! ? Турци су посље тога рекли да ће одговор бити жесток...дакле, тражили сте гледајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

08.03.2020 07:05

Ердоган у праву 100% запад је лицимеран.Хоце са једном зицомгу на две столице е неце моци да мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце моци

08.03.2020 18:48

Све се плаца и враца.

Name

гуз

08.03.2020 07:18

Хвала на "објективном" тексту екатхимерини.цом који објасњава све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деxтер

08.03.2020 07:32

Само мало, ко је разорио земље из које долазе избјеглице? Ко је разорио Сирију? Ко је разорио Ирак? Ко је разорио Афганистан? И сад као Турска дузна да цува 4 милиона избјеглица? А други да краду нафту и природне ресурсе? Нисте реални

ОДГОВОРИТЕ
Name

И то је

08.03.2020 18:45

Све тацно.

Name

ЗАПАД

08.03.2020 07:43

Треба Грцима да помазу максимално ! Грцку границу добро заститит. Посматраце са једне и друге стане поставит. Турска се игра са МИГРАНТИМА, ово није људски ста раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мр

08.03.2020 07:43

Да ли је касно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

08.03.2020 18:49

Само три деценије.....

Name

лопи

08.03.2020 08:01

Ма дајте молим вас, просипањем овакве пропаганде се спуштате на ниво Додика и екипе. Таман да их све пусти, око 4 мил. то не може промијенити ту "западну" цивилизацију. Којој аутор само у својој глави припада и мисли да је балкан запад. Само ЕУ има 500мил. становника па ви рачунајте. Зап. цивилизација УСА и Канада се састоје од 200 различитих нација што је у бити доказ да само разноликост добро доноси,а не националне државе које се само брину о "свом" народу. Аутор лаже да Турска наоружава мигранте и за то би требао одговарати за потицање мржње и изазивање опасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

08.03.2020 18:47

Нека се глодју Грци и Турци. Ма све у Европу.

ОДГОВОРИТЕ