Сарадња банака БиХ са централном банком Русије

Агенција за банкарство Републике Српске потписала Меморандум о разумијевању са Централном банком Руске Федерације. Директор Раде Растока, у име Агенције за банкарство Републике Српске, Јасмин Махмузић, директор Агенције за банкарство Федерације Босне и Херцеговине и Дмитрy Тулин први вице-гувернер Централне банке Федерације Русије, потписали су данас Меморандум о разумијевању.

Босна и Херцеговина 07.03.2020 | 17:25
Сарадња банака БиХ са централном банком Русије

Циљ Меморандума је успостављање ефикасније сарадње и механизма размјене информација између агенција за банкарство и Централне банке Федерације Русије, у обиму дозвољеном законом, а које су потребне за спровођење надлежности институција потписница.

Потписивање Меморандума доприноси јачању поузданости и стабилности банкарских сектора у земљама потписницама, те промовисању интегритета, стабилности и ефикасности надзираних банака.

Овим Меморандумом такође се испуњавају препоруке издате од стране Базелског Комитета, а везано за принципе консолидованог и свеобухватног надзора и сарадњу између институција надлежних за надзор банака, као и Међународни стандарди спречавања прања новца и финансирања и ширења терористичких активности (ФАТФ препоруке).

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вес масина

07.03.2020 19:29

Треба опрат неке паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.03.2020 20:00

Иду избори, треба убиједити глупи народ, незнам хоће ли бити мали или велики руски кредит, треба питати зељку и додика? Каку нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.03.2020 10:26

Јајаре обојица.

ОДГОВОРИТЕ