Погледајте које познате личности су банкротирале

Када помислимо на славне, увек нам падне на памет њихово богатство. Међутим, ствари често стоје сасвим другачије. Дугови због неплаћених пореза, рачуни за алиментацију и рехабилитацију или просто проблематичан однос према новцу доводе познате личности у велике проблеме.

Забава 07.03.2020 | 12:51
Погледајте које познате личности су банкротирале

Мајк Тајсон

Иако је зарадио преко 300 милиона долара за све ове године, боксерски шампион је упао у дугове 2003. године, те је због 23 милиона долара објавио банкрот.

Његов развод тежак 9 милиона, као и алиментација коју је плаћао, нису много помогле његовој финансијској ситуацији. Тајсон додуше верује да су га финансијски проблеми учинили јачим, сматрајући да је након банкрота пажљивији са новцем.

Фифти Сент

Овај репер познат је по више ствари, између осталог по томе што је преживео напад када је упуцан девет пута, као и по његовим песмама како је постао милионер из блата. Водио је више бизниса и имао успешну музичку каријеру.

Међутим 2008. године, његове акције су пале што га је довело до финансијских проблема. До 2015. године био је у дугу од 33 милиона долара због неплаћене алиментације, који су га навели да прогласи банкрот наредне године.

Мараја Кери

Почетком ове године откривено је да је Мараја Кери опет у финансијским проблемима.

Често описивана као диву навикнуту на луксуз, певачица иза себе има неколико тужби које су је исцедиле.

Међу тим тужбама су и оптужбе за физичко и сексуално злостављање. Чак се говори и да је разлог раскида њене веридбе са милијардером Џејмсом Пакером "екстравагантно трошкарење".

Линдзи Лохан

У једном тренутку била је једна од најтраженијих звезда Холивуда, све док није почела да буде у центру пажње због својих проблема са алкохолом, опијатима и законом. Од 30 милиона долара, на рачуну Линдзи Лохан се врло брзо нашло свега неколико стотина хиљада.

Била је на ивици банкрота када се сликала за насловницу Плејбоја, да би јој следеће године америчка пореска служба наплатила 240 000 долара дуга. Да није било серије њених гостовања код Опре, за које је Лохан добила 2 милиона долара, ова глумица би и даље имала финансијске проблеме.

Мајкл Џексон

Када се спомене име овог краља попа, банкрот је последња ствар која би вам пала на памет. Подаци говоре да је у тренутку смрти 2009. године био у дугу од 400 милиона долара. Наводи се да је дизао кредите које никада није враћао, а његовим проблемима нису помогле ни многе тужбе и парнице у којима је био уплетен.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар