Pogledajte koje poznate ličnosti su bankrotirale

Kada pomislimo na slavne, uvek nam padne na pamet njihovo bogatstvo. Međutim, stvari često stoje sasvim drugačije. Dugovi zbog neplaćenih poreza, računi za alimentaciju i rehabilitaciju ili prosto problematičan odnos prema novcu dovode poznate ličnosti u velike probleme.

Zabava 07.03.2020 | 12:51
Pogledajte koje poznate ličnosti su bankrotirale

Majk Tajson

Iako je zaradio preko 300 miliona dolara za sve ove godine, bokserski šampion je upao u dugove 2003. godine, te je zbog 23 miliona dolara objavio bankrot.

Njegov razvod težak 9 miliona, kao i alimentacija koju je plaćao, nisu mnogo pomogle njegovoj finansijskoj situaciji. Tajson doduše veruje da su ga finansijski problemi učinili jačim, smatrajući da je nakon bankrota pažljiviji sa novcem.

Fifti Sent

Ovaj reper poznat je po više stvari, između ostalog po tome što je preživeo napad kada je upucan devet puta, kao i po njegovim pesmama kako je postao milioner iz blata. Vodio je više biznisa i imao uspešnu muzičku karijeru.

Međutim 2008. godine, njegove akcije su pale što ga je dovelo do finansijskih problema. Do 2015. godine bio je u dugu od 33 miliona dolara zbog neplaćene alimentacije, koji su ga naveli da proglasi bankrot naredne godine.

Maraja Keri

Početkom ove godine otkriveno je da je Maraja Keri opet u finansijskim problemima.

Često opisivana kao divu naviknutu na luksuz, pevačica iza sebe ima nekoliko tužbi koje su je iscedile.

Među tim tužbama su i optužbe za fizičko i seksualno zlostavljanje. Čak se govori i da je razlog raskida njene veridbe sa milijarderom Džejmsom Pakerom "ekstravagantno troškarenje".

Lindzi Lohan

U jednom trenutku bila je jedna od najtraženijih zvezda Holivuda, sve dok nije počela da bude u centru pažnje zbog svojih problema sa alkoholom, opijatima i zakonom. Od 30 miliona dolara, na računu Lindzi Lohan se vrlo brzo našlo svega nekoliko stotina hiljada.

Bila je na ivici bankrota kada se slikala za naslovnicu Plejboja, da bi joj sledeće godine američka poreska služba naplatila 240 000 dolara duga. Da nije bilo serije njenih gostovanja kod Opre, za koje je Lohan dobila 2 miliona dolara, ova glumica bi i dalje imala finansijske probleme.

Majkl Džekson

Kada se spomene ime ovog kralja popa, bankrot je poslednja stvar koja bi vam pala na pamet. Podaci govore da je u trenutku smrti 2009. godine bio u dugu od 400 miliona dolara. Navodi se da je dizao kredite koje nikada nije vraćao, a njegovim problemima nisu pomogle ni mnoge tužbe i parnice u kojima je bio upleten.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar