Странци при уласку у БиХ морају имати по дану 159 КМ

Савјет министара Босне и Херцеговине, на приједлог Министарства безбједности Босне и Херцеговине, након прибављеног мишљења Министарства спољних послова Босне и Херцеговине, је на сједници одржаној 23. јануара 2020. године, донијело одлуку о најмањем износу средстава потребном за издржавање странца за вријеме намјераваног боравка у Босни и Херцеговини.

Република Српска 07.03.2020 | 11:45
Странци при уласку у БиХ морају имати по дану 159 КМ

Савјет министара БиХ је, на приједлог Министарства безбједности, донио одлуку да је најмањи износ средстава којима странац мора располагати приликом уласка у БиХ за 2020. годину 150 КМ за сваки дан намјераваног боравка у БиХ или противвриједност у страној валути и није мијењан у односу на претходну годину.

“Овом одлуком утврђује се најмањи износ средстава потребан за издржавање странца за вријеме намјераваног боравка у Босни и Херцеговини и средстава за излазак из земље, укључујући и средства потребна за здравствену заштиту странца, за 2020. годину. Најмањи износ средстава којима странац мора располагати код уласка у БиХ за 2020. годину је 150,00 КМ или противвриједност у страној конвертибилној валути, за сваки дан намјераваног боравка у БиХ”, наводи се у Одлуци.

Посједовање средстава доказује се на начин прописан чланом 23. Закона о странцима.

Ова одлука ступила је на снагу даном доношења и објављена је у “Службеном гласнику БиХ”.

(Н1)