Пацијенти заражени вирусом корона добро се осјећају

- Сва три пацијента заражена вирусом корона у Републици Српској добро се осјећају, два су смјештена на Инфективну клинику Универзитетског клиничког центра, а један је у кућној изолацији, рекла је помоћник директора за медицинска питања УКЦ-а Бањалука Звездана Рајковача.

Република Српска 07.03.2020 | 10:33
Пацијенти заражени вирусом корона добро се осјећају

Рајковача је казала да су два пацијента из Бањалуке, који су смјештени на Инфективној клиници УКЦ-а, доброг здравственог стања и да немају температуру, а да се трећи пацијент, мушкарац из Челинца, налази у кућној изолацији.

Она је подсјетила да се пацијенти са симптомима - повишена температура, кашаљ, отежано дисање и општа малаксалост, а боравили су у земљи у којој се зараза проширила, задржавају у болници.

Према њеним ријечима, када се симптоми повуку, они се отпуштају у кућну изолацију која подразумијева строги боравак у кући и ношење маске у просторији у којој борави да би се заштитили остали укућани.

Пацијенти који сумњају на заразу вирусом корона прво се телефонски јављају дому здравља, након чега се, уколико се утврди присуство наведених симптома, упућују на Инфективну клинику УКЦ-а, гдје га преузимају љекари и медицинско особље обучени у посебну заштитну одјећу.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мика

07.03.2020 11:23

Заражени вирусом добро се осјећају Значи прија им вирус образи румени, крвна слика - 5,апетит добар, све 5.

ОДГОВОРИТЕ