Драматичан снимак: Извучен возач прије експлозије из кабине

Камера је снимила полицијског поручника Едварда Рајера и полицајца Роберта Тарлтона како извлаче повријеђеног човјека из камиона у пламену.

Свијет 06.03.2020 | 20:01
Драматичан снимак: Извучен возач прије експлозије из кабине

Војници из Њу Џерсија проглашени су херојима, јер су спасли живот возачу који није могао да напусти кабину камиона уништеног у удесу.

Несрећа се догодила почетком недјеље, а возач је извучен на сигурно неколико тренутака пошто је одјекнула експлозија.

Снимак камере на Тарлтоновом возилу забиљежен је док је полицајац службеним возилом патролирао на ауто-путу. У једном тренутку угледао је камион паркиран поред десне стране коловоза. Приколица је била у пламену, а Тарлтон није могао да види да ли је возач напустио кабину.

Официр је одмах позвао хитне службе да дођу на мјесто несреће и брзо кренуо ка запаљеном камиону. Када је пришао возилу, видио је свог колегу Рајера који је био свједок саобраћајне несреће и већ покушавао да спаси возача.

– Иди, иди! Мораш да идеш! Морамо ићи – чују се Тарлтонове ријечи током трајања снимка.

Потом су службеници отворили врата камиона и заједничким снагама покушали да помогну возачу. Неколико тренутака касније, чула се експлозија. Тарлтон је упутио пар ријечи повријеђеном човјеку, а посматрачима савјетовао да се склоне од камиона.

– Јуче су поручник Едвард Рајер и полицајац Роберт Тарлтон извукли мушкарца из кабине запаљеног камиона, само неколико секунди прије него што је возило експлодирало. Њихова брза и одлучна акција заслужује признање и представља оличење части, дужности и посвећености професији – стоји у Фејсбук објави Полицијске управе Њу Џерсија.

У међувремену је утврђен идентитет возача камиона. Ријеч је о Рону Хикмену (63) из Охаја.

– Рекао је да је ошамућен. Каже да је укључио свјетлосну сигнализацију како би безбједно изашао из камиона, а посљедње чега се сећа јесте буђење поред пута. Имао је много среће – наводи Хикменова кћерка Табита Финеген.

Хикмен је послије несреће збринут у локалној болници, гдје је утврђено да нема озбиљних повреда, пише Пеопле.

– Хвала вам што сте хероји. Наша породица још увијек има мужа, оца и деду – поручила је Табита полицајцима из Њу Џерсија.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар