Dramatičan snimak: Izvučen vozač prije eksplozije iz kabine

Kamera je snimila policijskog poručnika Edvarda Rajera i policajca Roberta Tarltona kako izvlače povrijeđenog čovjeka iz kamiona u plamenu.

Svijet 06.03.2020 | 20:01
Dramatičan snimak: Izvučen vozač prije eksplozije iz kabine

Vojnici iz Nju Džersija proglašeni su herojima, jer su spasli život vozaču koji nije mogao da napusti kabinu kamiona uništenog u udesu.

Nesreća se dogodila početkom nedjelje, a vozač je izvučen na sigurno nekoliko trenutaka pošto je odjeknula eksplozija.

Snimak kamere na Tarltonovom vozilu zabilježen je dok je policajac službenim vozilom patrolirao na auto-putu. U jednom trenutku ugledao je kamion parkiran pored desne strane kolovoza. Prikolica je bila u plamenu, a Tarlton nije mogao da vidi da li je vozač napustio kabinu.

Oficir je odmah pozvao hitne službe da dođu na mjesto nesreće i brzo krenuo ka zapaljenom kamionu. Kada je prišao vozilu, vidio je svog kolegu Rajera koji je bio svjedok saobraćajne nesreće i već pokušavao da spasi vozača.

– Idi, idi! Moraš da ideš! Moramo ići – čuju se Tarltonove riječi tokom trajanja snimka.

Potom su službenici otvorili vrata kamiona i zajedničkim snagama pokušali da pomognu vozaču. Nekoliko trenutaka kasnije, čula se eksplozija. Tarlton je uputio par riječi povrijeđenom čovjeku, a posmatračima savjetovao da se sklone od kamiona.

– Juče su poručnik Edvard Rajer i policajac Robert Tarlton izvukli muškarca iz kabine zapaljenog kamiona, samo nekoliko sekundi prije nego što je vozilo eksplodiralo. Njihova brza i odlučna akcija zaslužuje priznanje i predstavlja oličenje časti, dužnosti i posvećenosti profesiji – stoji u Fejsbuk objavi Policijske uprave Nju Džersija.

U međuvremenu je utvrđen identitet vozača kamiona. Riječ je o Ronu Hikmenu (63) iz Ohaja.

– Rekao je da je ošamućen. Kaže da je uključio svjetlosnu signalizaciju kako bi bezbjedno izašao iz kamiona, a posljednje čega se seća jeste buđenje pored puta. Imao je mnogo sreće – navodi Hikmenova kćerka Tabita Finegen.

Hikmen je poslije nesreće zbrinut u lokalnoj bolnici, gdje je utvrđeno da nema ozbiljnih povreda, piše People.

– Hvala vam što ste heroji. Naša porodica još uvijek ima muža, oca i dedu – poručila je Tabita policajcima iz Nju Džersija.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar