У понедјељак редовна настава у ОШ "Бранко Ћопић"

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да ће се у понедјељак, 9. марта, бити настављена редовна настава у Основној школи "Бранко Ћопић" у Бањалуци, коју похађа и ученик заражен корона вирусом.

Република Српска 06.03.2020 | 18:54
У понедјељак редовна настава у ОШ "Бранко Ћопић"

Тривићева је рекла новинарима да је ово договорено након што је у тој школи одржан састанак Савјета родитеља којем је присуствовало руководство те образовне установе, као и родитељи ученика.

"Спроведене су све превентивне и друге мјере да би се настава нормално одвијала, и то све до момента, и уколико дође, до неких нових информација из Координационог тијела који чине ресорна министарства и здравствене институције", рекла је Тривићева.

Она је додала да неће бити ни отказивања школских манифестација, такмичења и слично јер за то тренутно нема разлога.

Тривићева је навела да нема ни потребе за било каквим етикетирањем школе "Бранко Ћопић" и њених ученика.

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" Бранислава Пејашиновић рекла је да је јуче и данас извршена комплетна дезинфекција школских просторија.

"Школа је спремна за наставу у понедјељак, а 12 наших наставника, који ће бити 14 дана у кућној изолацији, замијениће њихове колеге из наше или других школа", рекла је Пејашиновићева.

Из Савјета родитеља ове школе упутили су апел родитељима да се смири ситуација, истичући да нема потребе за паником.

"Добили смо увјеравања од ресорног министра и руководства школе да је све у реду и да се настава може наставити у понедјељак", рекли су из овог савјета.

Дјечак заражен вирусом корона ученик је осмог разреда ове школе, а одјељење у којем се налази у четрнаестодневној је кућној изолацији.

Настава у ОШ "Бранко Ћопић" јуче је прекинута, а извршена је и дезинфекција просторија школе.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је раније да је тестирање показало да нико од 38 ученика и наставника Основне школе "Бранко Ћопић" у Бањалуци није позитиван на вирус корона.

Шеранић је тада навео да је ријеч о ученицима /њих 26/ и наставницима /12/ који су у школи раније били у контакту са учеником из Бањалуке зараженим вирусом корона.

У Републици Српској су до сада вирусом корона заражена три лица, отац и син из Бањалуке и мушкарац из Челинца.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛ

06.03.2020 18:57

БОЗЕ САЦУВАЈ ПА ИНКУБАЦИЈА ТРАЈЕ ПЕТНАЕСТ ДАНА КРИЗНИ СТАБ МОРА РЕАГОВАТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.03.2020 21:37

Богами ја дијете небих послао у сколу бар 2 недјеље.

Name

Дубиоза

06.03.2020 20:02

Корона је далеко безопаснија од пиралена и еxтремно загадјеног зрака који годинама удисемо.У протеклој деценији број обољелих од карцинома у БЛ је скоцио за 140% о респираторним и аутоимуним болестима и да не говорим.Прослог мјесеца је 10 дана заредом концентрација полутаната у зраку била 800 пута веца од дозвољене па су сколе нормално радиле, цак ни упозорења нису издавана.Овдје је битно само да је несто у ''тренду'' и одмах сви падају у транс а то сто нам 30 година раде о глави изгледа никога не занима.

ОДГОВОРИТЕ