Зграда остала без крова, узрок пожара није познат

Службеници Полицијске станице Србац заједно са инспектором за експлозивне материје и послове заштите од пожара Полицијске управе Градишка и вјештаком  за  пожаре, експлозије и хаварије Криминалистичког-техничког центра МУП-а Републике Српске данас су обавили увидјај на стамбеном објекту у Српцу, на којем је синоћ око 18 часова и 25 минута избио пожар.

Република Српска 06.03.2020 | 13:56
Зграда остала без крова, узрок пожара није познат

Како смо већ  раније информисали, након трочасовне борбе са ватром пожар су угасиле екипе ватрогасних јединица из Српца и Градишке , чиме су спријечене теже посљедице.  

„Увидјајем је утврдјено да је изгорјело комплетно кровиште стамбене зграде, а пожар је захватио и стамбене јединице на горњој етажи , док су обе етаже стамбеног објекта претрпјеле штету од воде приликом гашења пожара.

Повриједјених особа није било“, наведено је у јавном саопштењу Полицијске управе Градишка. 

Узрок настанка пожара  и материјална штета биће накнадно утврдјена.  О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се  након комплетирања  предмета достави извјештај Окружном јавном тужилаштву.

Иако  није званично саопштен узрок пожара,  очевидци и неки станари за БН портал су изјавили да је пожар на овој старој стамбеној згради, која има осам станова,  изазвао запаљени димњак  са кога се ватра проширила на цијело поткровље које се претворио у велику буктињу.  Пожар је код становника Српца изазвало страх јер се стамбена зграда налази у готово центру града, па је пријетила опасност да захвати и сусједне објекте.

(БН/С.К.) 

Коментари / 0

Оставите коментар