Zgrada ostala bez krova, uzrok požara nije poznat

Službenici Policijske stanice Srbac zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Gradiška i vještakom  za  požare, eksplozije i havarije Kriminalističkog-tehničkog centra MUP-a Republike Srpske danas su obavili uvidjaj na stambenom objektu u Srpcu, na kojem je sinoć oko 18 časova i 25 minuta izbio požar.

Republika Srpska 06.03.2020 | 13:56
Zgrada ostala bez krova, uzrok požara nije poznat

Kako smo već  ranije informisali, nakon tročasovne borbe sa vatrom požar su ugasile ekipe vatrogasnih jedinica iz Srpca i Gradiške , čime su spriječene teže posljedice.  

„Uvidjajem je utvrdjeno da je izgorjelo kompletno krovište stambene zgrade, a požar je zahvatio i stambene jedinice na gornjoj etaži , dok su obe etaže stambenog objekta pretrpjele štetu od vode prilikom gašenja požara.

Povrijedjenih osoba nije bilo“, navedeno je u javnom saopštenju Policijske uprave Gradiška. 

Uzrok nastanka požara  i materijalna šteta biće naknadno utvrdjena.  O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se  nakon kompletiranja  predmeta dostavi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu.

Iako  nije zvanično saopšten uzrok požara,  očevidci i neki stanari za BN portal su izjavili da je požar na ovoj staroj stambenoj zgradi, koja ima osam stanova,  izazvao zapaljeni dimnjak  sa koga se vatra proširila na cijelo potkrovlje koje se pretvorio u veliku buktinju.  Požar je kod stanovnika Srpca izazvalo strah jer se stambena zgrada nalazi u gotovo centru grada, pa je prijetila opasnost da zahvati i susjedne objekte.

(BN/S.K.) 

Komentari / 0

Ostavite komentar