Грађани поручили: Немамо право да одустанемо

У више црногорских градова и вечерас се одржавају литије у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вероисповести.

Регион 05.03.2020 | 19:37
Грађани поручили: Немамо право да одустанемо

Литије се од Божића организују двапут седмично, четвртком и недељом.

После молебана у цркви светих Апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу верници су кренули у литију до цркве светог Николаја у Никољцу.

Протојереј Милан Станишић је рекао да се већ три месеца верници широм Црне Горе окупљају око својих храмова у одбрани светиња и свугде у свету где живи православни живаљ, преносе "Вијести".

"Они се окупљају и пружају нам подршку у нашој борби за очување светиња. И нећемо одустати док год буде потребно, јер немамо право на то, немамо право да одустанемо због својих предака и потомака. Нико нема право да остане нем, да остане незаинтересован у ситуацији када је наша вера у опасности", казао је он.

Станишић је додао да треба да имамо на уму да се налазимо у часном и великом посту, када се спремамо да постом и молитвом дочекамо Васкрсење Христово.

Више хиљада људи након молебана у староградској цркви Свете Тројице кренули су у протестну литију улицама Будве до цркве Свете Петке. Литију предводе свештеници Митрополије црногорско- приморске и градоначелник Будве Марко Царевић.

Литије се вечерас одржавају и у Беранама, Андријевици, Подгорици, Никшићу и осталим градовима Црне Горе.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мело Дјекановиц

05.03.2020 19:27

Демокрација ударила у главу, а глава празна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

06.03.2020 12:48

А контра протести ? Или забрана протеста и окпуљања.

ОДГОВОРИТЕ