Građani poručili: Nemamo pravo da odustanemo

U više crnogorskih gradova i večeras se održavaju litije u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Region 05.03.2020 | 19:37
Građani poručili: Nemamo pravo da odustanemo

Litije se od Božića organizuju dvaput sedmično, četvrtkom i nedeljom.

Posle molebana u crkvi svetih Apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju vernici su krenuli u litiju do crkve svetog Nikolaja u Nikoljcu.

Protojerej Milan Stanišić je rekao da se već tri meseca vernici širom Crne Gore okupljaju oko svojih hramova u odbrani svetinja i svugde u svetu gde živi pravoslavni živalj, prenose "Vijesti".

"Oni se okupljaju i pružaju nam podršku u našoj borbi za očuvanje svetinja. I nećemo odustati dok god bude potrebno, jer nemamo pravo na to, nemamo pravo da odustanemo zbog svojih predaka i potomaka. Niko nema pravo da ostane nem, da ostane nezainteresovan u situaciji kada je naša vera u opasnosti", kazao je on.

Stanišić je dodao da treba da imamo na umu da se nalazimo u časnom i velikom postu, kada se spremamo da postom i molitvom dočekamo Vaskrsenje Hristovo.

Više hiljada ljudi nakon molebana u starogradskoj crkvi Svete Trojice krenuli su u protestnu litiju ulicama Budve do crkve Svete Petke. Litiju predvode sveštenici Mitropolije crnogorsko- primorske i gradonačelnik Budve Marko Carević.

Litije se večeras održavaju i u Beranama, Andrijevici, Podgorici, Nikšiću i ostalim gradovima Crne Gore.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Melo Djekanovic

05.03.2020 19:27

Demokracija udarila u glavu, a glava prazna..

ODGOVORITE
Name

cups

06.03.2020 12:48

A kontra protesti ? Ili zabrana protesta i okpuljanja.

ODGOVORITE