"Требамо имати разговоре, ситуација је ескалирала"

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је током састанка са својим турским колегом Реџепом Таипом Ердоганом у четвртак да је потребан састанак лицем у лице усред ескалирајуће кризе у Идлибу.

Свијет 05.03.2020 | 18:09
"Требамо имати разговоре, ситуација је ескалирала"

"Увијек имамо о чему разговарати, али је сада ситуација у зони Идлиба толико ескалирала да захтијева разговоре лицем у лице", казао је руски лидер на отварања разговора између Русије и Турске.

Према тврдњама руског предсједника, ситуација у Идлибу мора бити подложна дискусији како не би нарушила руско-турске односе, пренијела је руска агенција Тасс.

"Морамо дефинитивно разговарати о свему, о цјелокупној ситуацији коју данас имамо, тако да се сличне ствари никада више не понове и да не униште руско-турске односе према којима се ми, и знам да и ви, односимо пажљиво", изјавио је Путин.

Владимир Путин поново је изразио жаљење због смрти турских трупа у Сирији, напомињући да сиријска војска није била свјесна локације турских снага.

"Желио бих поновити своје најдубље жаљење због смрти ваших трупа у Сирији", обратио се Путин Ердогану. Руски предсједник је додао да је "губитак људских живота увијек трагедија".

"Нажалост, као што сам вам рекао у телефонском позиву, нико, укључујући сиријске трупе, није био свјестан локације турске војске", рекао је Путин. Додао је да су и сиријске трупе недавно поднијеле губитке.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дон

05.03.2020 17:20

Јака Турска опасно, док их Путин овако увазава и извињава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

05.03.2020 17:33

Турска јесте јака, АЛИ није фазон увијек показивати ко је јаци. За то постоји једна ријец, а зове се: ДИПЛОМАТИЈА или политика. Некаква "Хо рук-филозофија" води само до катастрофалнијих посљедица...

Name

стратег

05.03.2020 17:21

Састанак Путина и Ердогана тешко може донијети очекивану стабилизацију у Сирији, а посебно због већ испољених сукобљавања иранских и турских снага. Много изгледнија је ескалација сукоба на ширем блискоисточном региону, а то аутоматизмом значи покретање милионске ријеке избјеглица. Понајвише тзв. балканском рутом! Знамо како ће одреаговати већ успостављена линија одбране Мађарске и Словеније, због чега морамо рачунати са милионима избјеглица заглављеним у Босни и Херцеговини, Србији и Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

05.03.2020 17:55

Прво га је теби Ердоган спустио због пилота, сад ти њему због војника. Нерешено 1:1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу

05.03.2020 18:29

Њих двојица раде на дестабилизатији Европе и јацању популиста.. Зато су и пустили избјеглице да крену према Европи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема наде

06.03.2020 08:07

Аутократе ноторне. А на њих се угледа и овај у Србији, поготово овај 'наш' овдје што газдује. Демократско дно. Демократија по мјери Руса, Турака, Срба, Бошњака...

ОДГОВОРИТЕ