Привредни суд: Рочиште против фирме "Д-Цомпанy"

Пред Привредним судом у Бијељини одржана је главна расправа по тужби предузећа “Алумина” д.о.о. Зворник против фирме “Д-Цомпанy” из Београда, чији је предмет потраживање у вриједности од око 20 хиљада евра због, како наводе у “Алумини”, нестручно одрађеног посла.

Република Српска 05.03.2020 | 17:04
Привредни суд: Рочиште против фирме "Д-Цомпанy"

Наиме, “Алумина” је са фирмом “Д-Цомпанy” склопила уговор којим се тужена страна обавезала да испоручи резервне дијелове, санира мотор и изврши радове ремонта на турбокомпресору, на ком је након стављања у пробни рад дошло до хаварије, тврде у “Алумини” и додају да је екстерна експертиза коју је извршила једна руска фирма утврдила да је узрок то што је ремонт радног кола извршен заваривањем, што је по струци забрањено и недопустиво.

Законски заступник “Д-Цомпанy” истовремено тврди да је узрок поменуте хаварије “лутајућа, паразитска” струја. Пуномоћник “Алумине” изнио је приједлог да се у овом случају изврши судско или вансудско поравнање, а законски заступник “Д-Цомпанy” да би износ вриједности радова евентуално могао да буде подијељен на два дијела.

“Алумина” је раније туженој страни уплатила суму од 14.000 евра, а одлука у евентуалној нагоди биће донесена до наставка главне расправе, која је заказана за 17. јун ове године.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мујо од добоја

06.03.2020 12:01

Зар то има у босни И херцеговини. Или је кодом основан. Стаје радио 28година толико фирми опрано И распродано

ОДГОВОРИТЕ