Privredni sud: Ročište protiv firme "D-Company"

Pred Privrednim sudom u Bijeljini održana je glavna rasprava po tužbi preduzeća “Alumina” d.o.o. Zvornik protiv firme “D-Company” iz Beograda, čiji je predmet potraživanje u vrijednosti od oko 20 hiljada evra zbog, kako navode u “Alumini”, nestručno odrađenog posla.

Republika Srpska 05.03.2020 | 17:04
Privredni sud: Ročište protiv firme "D-Company"

Naime, “Alumina” je sa firmom “D-Company” sklopila ugovor kojim se tužena strana obavezala da isporuči rezervne dijelove, sanira motor i izvrši radove remonta na turbokompresoru, na kom je nakon stavljanja u probni rad došlo do havarije, tvrde u “Alumini” i dodaju da je eksterna ekspertiza koju je izvršila jedna ruska firma utvrdila da je uzrok to što je remont radnog kola izvršen zavarivanjem, što je po struci zabranjeno i nedopustivo.

Zakonski zastupnik “D-Company” istovremeno tvrdi da je uzrok pomenute havarije “lutajuća, parazitska” struja. Punomoćnik “Alumine” iznio je prijedlog da se u ovom slučaju izvrši sudsko ili vansudsko poravnanje, a zakonski zastupnik “D-Company” da bi iznos vrijednosti radova eventualno mogao da bude podijeljen na dva dijela.

“Alumina” je ranije tuženoj strani uplatila sumu od 14.000 evra, a odluka u eventualnoj nagodi biće donesena do nastavka glavne rasprave, koja je zakazana za 17. jun ove godine.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mujo od doboja

06.03.2020 12:01

Zar to ima u bosni I hercegovini. Ili je kodom osnovan. Staje radio 28godina toliko firmi oprano I rasprodano

ODGOVORITE