"Ко не поштује одлуке сам себе искључује из СДС-а"

Члан Предсједништва СДС Младен Босић рекао је да сви они који не поштују одлуке Предсједништва СДС сами себе искучују из странке и ту, како каже, нема дилеме.

Република Српска 05.03.2020 | 14:08
"Ко не поштује одлуке сам себе искључује из СДС-а"

– Предсједништво СДС је донијело одлуку да неће ићи ни у какву коалицију и комбинацију са СНСД не само у Бијељини него и у свим другим општинама, осим можда у Сребреници као специфичног случаја, и сви они који не поштују ту одлуку сами себе су искључили из странке. Ту је ситуација апсолутно јасна – рекао је Босић на конференцији за новинаре у Брчком.

Он је навео да СДС има свој статут који предвиђа да у странци не могу бити они који не прихватају и не поштују одлуке виших органа странке.

– Тај споразум између Миће Мићића и СНСД неће бити прихваћен. На крају крајева одлука је на предсједнику странке да потпише кандидатуру, а ја немам никакву дилему да онај ко не прихвата политику странке и одлуке странке не добије кандидатуру. Мићо Мићић и људи око њега у Бијељини мораће да се изјасне у вези са овом ситуацијом – рекао је Босић.

Он је упозорио, не само Мића Мићића, него и Додика и премијера Вишковића да престану са причом о пројектима који ће бити финанисрани, само уколико неко буде на власти у Бијељини.

"То је по члану 123 кривичног закона РС јасно кривично дјело трговина утицаја Вишковић Додик и Мићић јасно крше кривични закон и могли би одговарати по том основу . Оно што је јавни интрес власт Републике Српске мора заступати, а у колико то  своди на лични интерес, манипулисанијем ко ће бити на власти и везивањем те чињенице за инвестиције од јавног интереса је недопустиво и уколико иоле буде правне државе они који се тиме баве ће одговарати".

Говорећи о ситуацији у БиХ, он сматра да је “криза власти на нивоу БиХ у таквој фази да се земља налази у тешком тренутку, прије свега, јер су пред њом два велика изазова – навирање избјеглица и вирус корона”.

– Долазак таквих изазова у тренутку када практично власт и не постоји и не може да функционише је велика опасност за грађане Републике Српске и БиХ и ово што се дешавало у протеклом периоду је јасно показало да коалиција која је формирала власт на нивоу БиХ није способна да врши ту власт – мишљења је Босић.

Он је изнио оптужбе и на Савјет министара, те навео да је у БиХ евидентна блокада која се покушава приказати да то није.

– У БиХ треба нешто предузети како би се ове политике које су сада доминатне спријечиле да БиХ воде  у даљу кризу. Политички рејтинг власти и лидера је далеко изнад било каквог интереса грађана – сматра Босић.

(БН/Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Јаффа

05.03.2020 13:22

Једини човјек из СДС за кога бих дао глас је г-дин Босић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

05.03.2020 13:41

Босић је прави патриота и СДС-овац, један од многих поштених људи у СДС-у. А Ви господине ако уопште сте господин не познајете СДС .

Name

Да

05.03.2020 14:09

Сада нас Мицо унистава. Све нас који све ове године трпимо и дајемо подрску СДСу. Нико није унистен као ми у БЛ. 15 година ми нема мјеста нигдје у мом граду. Ако то урадис бицес цовјек који је закуцао ексер сандук СДСа. Није то добро ни Милораду. Када унисти све ове партије , онда креце деградација СНСДа. Ко зна мозда је то и добро.

Name

Ре

05.03.2020 14:13

Слазем се. Босиц има морала и достојанства. Мицо је залутао у СДС.

Name

КСС

05.03.2020 15:38

Људи зар вам је толико времена требало да схватим колико је Гдин Босиќ прави и поштени политичар

Name

борац

05.03.2020 13:46

Видио је Мициц како се папци ухљебице пуси СДС и патриотизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

05.03.2020 13:50

Ово је најбољи цовјек у рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак-Опција

05.03.2020 13:55

Мицко је добро урадио инаце би просао као Павиц! Само лицни интерес као и код главног Баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасна

05.03.2020 13:56

Мицу треба одмах истјерати сви у Бн знају да је он годинама Додиков цовјек, а нека иде с њим и цијели градски одбор, па онда правити цист сдс без калкулација, а сто се тице кандидата за градонацелника има их најмање 5 сад спремних који су 100 пута јаци од Мице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урос

05.03.2020 14:18

Г-дин Босиц, једини политицар који није попио ни кафу на рацун дрзаве. Да су сви политицари постени као он, ми би били најбогатији и добро би се зивјело и у БиХ. Неби нам млади одлазили итд. Тај ти неби издао СДС за кофер пара а Мица трецина би продао оца због себе и фотеље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

05.03.2020 15:41

Молим?

Name

Пешо

05.03.2020 14:47

Браво ГОСПОДИНЕ Босићу, ви сте једна од свијетлих тачака у СДС. Мићу одмах искључити из странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМАРАН

05.03.2020 17:17

ЦОВЈЕК ПРАВИ НА ПРАВОМ МЈЕСТУ...КАМО СРЕЦЕ ДА ЈЕ ОВАКВИХ ЉУДИ.

Name

Реално

05.03.2020 23:11

Босића вратити на чело СДС-а а Вукоту и Вукановића за замјеника. Шаровић нека иде са Мићом под руку или у пензију.

ОДГОВОРИТЕ