Насилан покушај уласка у камп за мигранате

- Већа група миграната насилно је покушала ући у прихватни камп за мигранте "Бира" у Бихаћу, а том је приликом због нарушавања јавног реда и мира слободе лишено шест држављана Пакистана, рекао је Срни портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић.

Босна и Херцеговина 04.03.2020 | 17:22
Насилан покушај уласка у камп за мигранате

Према његовим ријечима, све се догодило синоћ око 19.30 часова, кад је око 200 миграната који немају право боравка у кампу "Бира", насилно покушало да уђе у камп.

"Морали смо упутити појачање с обзиром на број људи који су учествовали у овом догађају", додао је Шиљдедић.

Он је рекао да су лица лишена слободе предата Служби за послове са странцима и да је затражено њихово измјештање с подручја овог кантона.

Шиљдедић је навео да је процјена да тренутно изван кампова на подручју Унско-санског кантона борави хиљаду до хиљаду и по људи, и да свакодневно у овај дио Федерације БиХ долазе нови мигранти.

"Они се налазе у напуштеним просторима некадашњих предузећа, напуштеним приватним објектима, јавним просторима, зеленим површинама", објаснио је Шиљдедић, истичући да ово није само проблем Бихаћа него и Велике Кладуше, те Цазина.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона додао је да се са доласком љепшег времена очекује повећање броја миграната, али да полиција чини све да се очува безбједност грађана, као и миграната.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ако знате да су из Пакистана

04.03.2020 17:59

И сличних држава гдје се не ратује , МИП БХ треба да сакупи све лажне и ангажује транспорт у матичну земљу. Мање ће коштати. Рачун реално, требало би тразити од УСА, ЕУ и Русије. Поготово Ангеле Меркел, Али брига њих! Они су ту код нас, а БХ Власт , сто мисли.??!!!!! Како даље,???!! кад сад и Турци нагрну, као сто тврди Себастиан Куртз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.03.2020 03:32

Слажем се потпуно с коментаром, само организовати превоз до њихових држава, нек буде и о нашем трошку мање ће коштати, него ми да бринемо о њима! Доста више и лажних избјеглица и кампова!